Сукоби у Доњецку, жртве и новинари

Најмање 14 особа повређено је у Доњецку на истоку Украјине током сукоба проруских активиста и учесника акције за јединствену Украјину, јавиле су украјинске и руске агенције, наводећи да су повређени са различитим степеном повреда смештени у болнице.

Свијет 29.04.2014 | 12:40
Сукоби у Доњецку, жртве и новинари

Међу повређенима је и новинар украјинског листа "Недељно огледало"  Евгениј Шибалов, наводи Укринформ.

Агенције наводе да је могућ и већи број повређених, док је извештач Ројтерса раније јавио да је видео најмање пет особа са обе стране са повредама главе, а да повреде нису изгледале опасне по живот.

Укринформ извештава да су у понедељак на учеснике марша за јединствену Украјину напали људи у маскирним унифромама са палицама и да су оштетили пет аутомобила, учесника трке подршке акције "Јединствена Украјина".

Руска информативна агенција (РИА) Новости навела је да су многи житељи Доњецка, који су били сведоци сукоба присталица федерализације Украјине и националиста, револтирано прилазили полицајцима и тражили објашењење зашто се допуштају такви ексцеси у граду.

Од марта на истоку Украјине - у Доњецку, Харкову и Луганску, трају митинзи присталица федерализације, који су се потом проширили на још неколико градова Доњецке области, против којих су власти у Кијеву покренуле обимну "антитерористичку операцију" уз привлачење јединица војске.

Коментари / 0

Оставите коментар