Мајкић: Нови покушај отимања позиције Србима

У Републици Српској је јасно, на бази великог броја досадашњих  примјера, да се позиција директора Регулаторне агенције за комуникације /РАК/ покушава "отети" Србима, иако је у неколико наврата о томе
постигнут договор политичких лидера, изјавила је посланик СНСД-а у Парламентарној скупштини БиХ Душанка Мајкић.

Република Српска 27.04.2014 | 19:18
Мајкић: Нови покушај отимања позиције Србима

Мајкићева је истакла да се приводи крају избор директора РАК-а, те да  истовремено са окончањем процедура за избор, стижу све чешћи гласови из Федерације БиХ којим се оптужује предсједник Републике Српске Милорад  Додик за вршење политичког притиска да, како наводе, "свој кадар инсталира на директорску позицију у РАК-у".

"Евидентно је да Кемал Хусеиновић, послије једног пуног четворогодишењег мандата и седам година техничког мандата, треба да оде. Такође, према ранијем страначком договору о принципу националне
ротације у институцијама БиХ, кандидат из реда бошњачког народа никако не би требало да буде поново изабран на ту позицију", нагласила је Мајкићева.

Према њеним ријечима, у неколико наврата је међу лидерима политичких партија усаглашено да позиција директора РАК-а припадне Србину из Републике Српске и о томе није било спора.

"Међутим, ових дана, министар транспорта и комуникација БиХ Дамир Хаџић, са чијом су се политичком партијом и вршила сва усаглашавања око позиција у институцијама БиХ, каже како `нема резервације за било кога, а посебно представнике неког народа", подсјетила је Мајкићева.

Она је упитала да ли то значи промјену политике СДП-а у односу на све до сада постигнуте договоре.

"Значи ли то да ће због експлицитног става СДП-а да се до даљњег, односно до избора, не врше никаква именовања, који ће посве сигурно подржати и остале бошњачке партије у Савјету министара БиХ, мандат
Хусеиновића продужити и у 12 годину од избора", пита Мајкићева.

Она је указала на чињеницу да се, када је ријеч о избору директора РАК-а, политичким партијама из Федерације БиХ придружио и СДС.

"Предсједник СДС /Младен Босић/ каже да Милорад Додик жели под своју контролу да стави РАК. Из овог проистиче: може Кемал Хусеиновић, али не може нико из Републике Српске, јер би могао бити Додиков човјек", навела је Мајкићева.

Она сматра да је страшна порука коју шаље Босић, јер су биле потребне године да се постигне паритет и ротација на појединим мјестима у институцијама БиХ.

"Дошли смо дотле да се СДС сад тога одриче. Лакше им је са Бошњацима постићи договор. О посљедицама не размишљају, о Републици Српској не размишљају, о свом народу овдје не размишљају. Власт је постала једина звијезда водиља, ма колико она коштала", рекла је Мајкићева.

Она је подсјетила да је на основу Споразума о сарадњи између СНСД и СДС, који је касније раскинут, било договорено да ће позиција директора РАК-а припасти кадру СДС.

"Тако би и било да је Споразум испоштован. Толико о томе колико је Милораду Додику било стало да се домогне те позиције", закључила је Мајкићева.


Коментари / 15

Оставите коментар
Name

мостар

27.04.2014 15:15

Боље и Кемал него неки лопов Додиков. Изгубили сте повјерење грађана госпођо Мајкић. Касно је више за било какав договор и повјерење грађана. КАСНО !!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

О,МАЈКИЋКО МОЈА

27.04.2014 16:26

КО О ПОШТЕЊУ -МАЈКИЋКА. Ослободи не заведи

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кратка памет

27.04.2014 16:52

Па давно се знало да је РАК отисао Лагумдзији за Саровицеви смјену. Кога сад лазете господјо Мајкиц?

ОДГОВОРИТЕ
Name

никола

27.04.2014 17:07

Није битно да ли лазе или не битно је да је народ тотално анемицан као пацијент под наркозом никаквог осјецаја висе немамо ни за добро ни лосе. То власт зна и за то могу да раде ста хоце јер народ је потпуно изгубљен.

ОДГОВОРИТЕ
Name

седмица дана

27.04.2014 20:18

ја када твоју фацу бона видим немам напредка мјесец дана докле се год тако отимали за позиције нама неце бити боље. дај НАМ ПОСЛА зено , немој се свадјат само ..народе ово под хитно треба смјенит ...све се отворено и јавно говори да се отимају само за позиције ! ХОЦЕМО ПОСАО А НЕ ВАСЕ ПОЗИЦИЈЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

КПЈ

27.04.2014 21:06

Црвени вријеме је за црвени картон !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дујка

27.04.2014 22:17

коме сад кукате гдје вам је сад коалициони партнер ХДЗ и СДП били су добри и све вам обећали док не смијениште Шаровића а сад би требали подршку СДСа они су криви што вас ови насамарише.Врло мудро нема шта.Свеједно вам је крај немојте кукати и жалитисе,него се спремајте за ЋУЗЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лудизбуњен

27.04.2014 23:48

Чек, чек...Промјена политике СДП у односу на све раније постигнуте договоре. Јел се то СНСС нешто договара са СДП? Па их СДП израдио? Тако је то, кад отјерате СДС, онда спаднете на СДП, а СДС оптужите за пробосанство. И поврх свега, СДП вас изради као малу дјецу. Еее, Милораде Додику...

ОДГОВОРИТЕ
Name

синн феин

28.04.2014 05:05

Ви сте изабрали Лагумдзију и 'скинули главу'Саровицу.И ста сад ти ту нарицес?Ма кога брига и за вас и за њих.Радите ста хоцете јос ових пар мјесеци а онда само нестаните да вас никад не видимо.Немате појма које сте ви зло и колико изазовес бјеса и мрзње и код нас Срба сваком својом појавом..а те васе телевизије и онако нико негледа нити вам ико вјерује...само БН ТВ не дирајте ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

мила

28.04.2014 07:20

Што не кажу господа из СНСД-а да су трампили мјесто директора РАК-а зарад подршке СДП-а за избацивање кадрова СДС-а из институција БиХ

ОДГОВОРИТЕ
Name

кондор

28.04.2014 07:34

ЈАДНИ СМО МИ КАД НАС НЕКО КАО СТО ЈЕ ОВА БАБА ПРЕДСТАВЉА И БИСТРИ ПОЛИТИКУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вожд

28.04.2014 07:50

Нити у било којем случај се не смије дозволити реализација претходних кафанских дилова Додика и Лагумџије.Крајњи циљ овог сценарија је стављање под политичку контролу осталих медија који су колико-толико без утицаја партијских комесара.Ову камарилу интересују само позиције с високим примањима, а све то је пласирано под "Витални национални интерес" Зато памет у главу..

ОДГОВОРИТЕ
Name

лука бл

28.04.2014 09:20

ЈАДАН ЈЕ НАРОД О КОЈЕМ СЕ ВИ СИКИРАТЕ КАД ВАС ВИДИМ КАКО СТЕ БРИЗНИ ЗА ОВАЈ НАРОД А СА ПРИМААЊИМА ПРЕКО 10 000 МАРАКА А МОЈА ДЈЕЦА НЕМАЈУ ЗА ХЉЕБ ОНДА СЕ ПИТАМ ГДЈЕ ЗИВИМ ГДЈЕ САМ ПРОВЕО 4 ГОДИНЕ РАТА ЗА КОГА ЗА ДУСАНКУ КОЈА НАМ ИСПИРА МОЗАК О СРПСТВУ КАО ДА СМО МИ ОВЦЕ СДС ЈЕ СТВОРИО РС А НЕ ТИ И ТВОЈИ И МИЛИНИ ЛОПОВИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

багер

28.04.2014 23:22

Синове је сместила у [мрске] институције БиХ, лова до крова, а сад је интересује директорска функција РАК-а, опет на нивоу БиХ. Провидно и похлепно. Она планира себе на ту позицију, а нама продаје маглу. Она је гласала да се Саровиц смени. Новац јој памет помутио. Њихов резултат се види на сваком цоску [НЕЗАПОСЛЕНОСТ, НЕМАСТИНА, БЕДА] Д О К Л Е, а ста кад нестане К Р Е Д И Т А. ОНИ ЦЕ СИГУРНО ПРЕЗИВЕТИ, а МИ а ста цемо МИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дпс

29.04.2014 05:36

Ако је политика спала на њу и њеног сефа јадан ли је овај народ.

ОДГОВОРИТЕ