Ивановићу продужен притвор за два мјесеца

Лидеру Грађанске иницијативе СДП Оливеру Ивановићу продужен је притвор за још два мјесеца, изјавио је данас његов бранилац, адвокат Небојша Влајић.

Србија 26.04.2014 | 15:51
Ивановићу продужен притвор за два мјесеца

Он је у изјави Тањугу рекао да је одлуку о продужењу притвора донио Еулексов судија из Основног суда у Косовској Митровици.

Влајић је додао да ће на овакву одлуку већ у понедјељак уложити жалбу.Оливер Ивановић је ухапшен крајем јануара због сумње да је учествовао у злочинима почињеним на Косову током 1999. и 2000, укључујући тешко убиство.

Ивановић је један од притворених Срба на Косову за које је Влада Србије дала гаранције да ће у случају да му се дозволи одбрана са слободе бити у сваком тренутку доступан овдашњем правосуђу.

Преко 10.000 грађана са сјевера Косова је за само неколико дана потписало петицију којом је од Еулекса затражено да се Ивановићу омогући одбрана са слободе.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ВРС РВИ

26.04.2014 15:01

Шта вам је људи који сте на власти?! Нешто се хвалите а лакше је вјеровати у Дједа Мраза него у Брисел. Жали Боже наше браће на Космету и дај им снаге, воље заједно са нашом подршком да одбране своје.

ОДГОВОРИТЕ