"Голишава судија" враћена на посао

Судија Врховног суда Федерације БиХ Ениса Билајац, која је пре годину дана дисциплински кажњена, јер је без одеће у својој канцеларији радила вежбе поред прозора, враћена је на посао, јер је оцењено да се скинула из нехата, а не са предумишљајем.

 

Босна и Херцеговина 26.04.2014 | 12:43
"Голишава судија" враћена на посао

Високи судски и тужилачки савет (ВСТС) БиХ одбио је жалбу Канцеларије дисциплинског тужиоца и потврдио одлуку другостепене дисциплинске комисије којом је њој одобрен повратак на посао.

 
Према тој одлуци, престала је да важи мера удаљења Билајчеве са дужности судије Врховног суда ФБиХ, коју јој је у јулу 2013. изрекла првостепена дисциплинска комисија за судије ВСТС-а.

"Именована није прекршила одредбу Закона о ВСТС-у о понашању које представља озбиљно кршење службене дужности и које доводи у питање поверење јавности у кредибилитет судства.

Починила је само један прекршај и то из нехата, који говори о понашању у суду и изван суда, а које штети угледу судијске функције", наведено је у образложењу одлуке.
 
Истакнуто је и да је неоснован жалбени приговор Канцеларије дисциплинског тужиоца, да је другостепене дисциплинске комисија, која је судију вратила на посао, готово у потпуности занемарила кодекс судијске етике.
 
Наиме, ВСТС пише у одлуци да је тужена дисциплински прекршај учинила из неопрезности, нехата, а не с намером и умишљајем, објавио је Глас Српске.

 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

истоцно сарајево

26.04.2014 12:50

Сваста сам цуо, али да се неко скине из нехата...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЦР7

26.04.2014 16:07

Хахаха... Страсно, ово само може код нас :-Д

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИЛЕНТИЈЕ

26.04.2014 17:54

КАКО ПРЕСУДЈУЈЕ КАД СЕ ИЗ НЕХАТА ГОЛА СКИДА

ОДГОВОРИТЕ