Лудак бомбом на председника Николића!

Титомир Ђ. позвао Николићев кабинет и запретио да ће их дићи у ваздух ако га шеф државе не прими, а после три сата покушао да упадне у Председништво.

Србија 26.04.2014 | 12:22
Лудак бомбом на председника Николића!

Служба обезбеђења председника Томислава Николића направила је још један у низу пропуста и за то, по свој прилици, опет нико неће одговарати.

Наиме, према сазнању Курира, последњи инцидент догодио се прошле недеље, када је извесни Титомир Ђ. (66) из Београда покушао да уђе у зграду Председништва, претећи да ће понети бомбу или се искасапити уколико га председник државе не прими.

Уместо да манијак одмах буде лоциран и ухапшен, он је више од три сата касније дошао до Председништва и покушао да упадне у зграду.

- Седамнаестог априла је око 12 часова назвао прво са мобилног телефона, а када му се јавила припадница обезбеђења, представио се као Жика Николић и тражио да прича с председником.

Када су му одговорили да он има обавеза и да тренутно није у могућности да га прими, разбеснео се и викао да ће бацити бомбу на зграду, а затим да ће искасапити самог себе, па ће, ваљда, тако крвавог да га прими. Потом је прекинуо везу - препричава извор Курира разговор.

Међутим, извор Курира из МУП истиче да се на овај позив нико из Председништва није ни осврнуо и да су се сви тобоже изненадили када се човек који је претио после три сата појавио испред зграде на Андрићевом венцу.

- Обезбеђење је мислило да је то један од уобичајених позива грађана - наводи наш извор и додаје да га је обезбеђење привело у полицијску станицу тек после убеђивања на вратима.

Зоран Томашевић, начелник Службе за обезбеђење личности и објеката МУП, за Курир је потврдио да се поменути инцидент догодио, али, како каже, не постоји начин да било ко буде кажњен или смењен због још једног у низу пропуста.

- Упућујем вас на Боривоја Перовића, шефа Службе за обезбеђење председника Томислава Николића - рекао је Томашевић.

На опаску да је скандалозно да се такви пропусти са обезбеђењем шефа државе дешавају учестало, одговорио је:

- Све сте у праву. Али немам начин да сменим Перовића. То морају да ми потпишу директор полиције Милорад Вељовић и министар полиције.

Али, у праву сте, где је више бабица, ту је килаво дете - одговорио је Томашевић.Перовић је само одговорио да је његова служба поступила по закону и правилима службе и по уобичајеној процедури.

У Председништву су нам само кратко одговорили да их о инциденту нико није ни обавестио и да се за све у вези са заштитом Томислава Николића обратимо МУП Србије.

Подсетимо, пре само неколико недеља Николићево обезбеђење је направило незапамћени пропуст када је дозволило да председников блиндирани „мерцедес“ буде на сервису без надзора.

Пропуст је разоткривен тек пошто је радник сервиса током тест-вожње слупао џип у судару с аутобусом. Директор полиције Вељовић тада је изјавио да је недопустиво да такав ауто не буде обезбеђен 24 сата дневно и да ће се све испитати.

Министар полиције Ивица Дачић је пак изјавио да су пропуст направили у овлашћеном сервису.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ДПС

26.04.2014 08:39

мозда је Бајин играц

ОДГОВОРИТЕ