Како Перо Симић савјетује Додика

 

Из архива: Љиљана Зелен Караџић о Пери Симићу, медијском савјетнику Милорада Додика.Једна од најпрљавијих фигура у РС јесте Перо Симић, савјетник за медије Милорада Додика.

Република Српска 27.04.2014 | 16:06
Како Перо Симић савјетује Додика

Симић се већ девет година, колико је Додик на власти, званично готово никако не оглашава, сем неколико текстова које је објавио у листу „Данас“, а који су показали да је ријеч о потпуно неписменоој особи; готово аналфабети.
 
Међутим, Симић је итекако присутан на порталима, гдје под лажним именима, тешко вријеђа све оне који се њему и његовом шефу не допадају, не презајући да удари и по породицама, малољетној дјеци, мртвима... Најбоље то говори о његовом менталном склопу.
 
Написати за Симића да је смеће, значило би учинити му услугу, јер је тај несретник за жалити.
 
Упркос томе, некако му је увијек успијевало да буде уз челне људе власти, како код Радована тако и код Биљане и Милорада.

И све их је издао. Прво Радована, па Биљану, а издаће и Милорада. Чим за то дође вријеме, а оно је на прагу.
 
Прије него ли вам допустим да причитате писмо Љиљане Зелен Караџоћ, упућено крајем априла 2005. године тадашњем директору РТРС-а Драгану Давидовићу у којем она говори ко је и какав је Перо Симић, у то вријеме уредник емисије „Испод тепиха“, исписаћу још неколико биографских података Додиковог медијског гуруа, који су битни за разумијевање понашања те особе;

Он, као и његов садашњи Газда, Интензитет Српства прилагођава амбијенту, како би из његове продаје/величања извукли највећу могућу личну корист.
 
Симић је у рату био уредник „Листа Семберије и Мајевице“ и апологета Радована Караџића.

У тексту из маја 1995. године објављеном у Симићевим новинама он наводи:
"Међутим свет наставља по старом. Када су видели да се очувало политичко и војно руководство Републике Српске Међународна заједница покреће ‘кривични поступак’ против Радована Караџића и Ратка Младића као и бившег министра МУП-а Републике Српске Миће Станишића због наводно ратног злочина Срба за који су, опет наводно, они одговорни. О каквој се срамоти Међународне заједнице ради овде није потребно ни говорити”, писао је тада Симић.
 
Током 1997. године, Симић је напустио Караџића, и придружио се Милораду Додику.

Тада је Међународна заједница за њега постала светиња, а он је, гдје год је могао, од РТРС-а па до листова финансираних новцем странаца, својим полуписменим текстићима ударао и по Караџићу и по РС и по Војиславу Коштуници и по Слободану Милошевићу…
 
Када сам га 2005. године оголио и показао у серији текстова о каквој  ништарији се ради, Симић је завапио и написао да је постао мета од оног момента када је јавно написао “и на телевизији рекао да Радован Караџић и Ратко Младић треба да иду у Хаг".
 
Симић, који је 1995. године свим жаром бранио Караџића, десет година касније позвао га је да се преда, јер је тада итекако уживао у синекурама разноразних НВО.

Само годину касније, Симић је заборавио на “руку која га храни”, па се, након уласка у Додиков кабинет и наглог богаћења, поново вратио на оне “ратне дане”. Разлог: Додик је тих година шљаму попут њега дијелио и шаком и капом, само како би их видио да му слугански машу репом.

Додик је продао Телеком, странци му више нису били потребни, имао је милијарде на располагању, па је откачио и међународну заједницу и здрав разум. Док пара није нестало.

Шљам је састругао шерпу, а ускоро ће састругати и Додика, јер су већ нашли нове газде.   
 
Љиљана Зелен Караџић је у свом писму, упућеном РТРС-у крајем априла 2005. године, хируршки прецизно показала каква лоша особа је Симић.

Треба имати на уму да је и тада, као и сада, РТРС контролисао Милорад Додик.
 
 
Писмо Љиљане Зелен-Караџић
 
РАДИО-ТЕЛЕВИЗИЈА
РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ
Н/Р директора Г. ДРАГАНА ДАВИДОВИЋА
 
ОТВОРЕНО ПИСМО
 
Поштовани г. Давидовић,
 
Обраћам Вам се поводом емисије "Испод тепиха" Вашег уредника Пере Симића, у којој је изнесен низ неистина.
 
Не улазећи у личне ставове гостију у студију, протестујем пре свега због објављивања нетачне и неауторизоване биографије Радована Караџића. Постоји и доступна је ауторизована биографија, уступљена више пута на захтев бројних новинара, писаца и међународних званичника, на коју је Перо Симић могао да се позове.

Исту је могао да добије и од мене, а провери упоређујући је са било којом ауторизованом и објављеном.

Обзиром да Радован Караџић последњих година није у могућности, познато је да сам ја, за све који су ми се обратили, била отворена за сарадњу и помоћ при пружању биографских података Радована Караџића.

Питам се да ли су тачни биографски подаци или ја лично неподобни за Перу Симића и циљ његове емисије.
 
Јер, биографија коју је објавио Перо Симић није само нетачна и неауторизована него је новински чланак који се састоји од "рекла-казала" детаља, што Перо Симић није ни покушао да сакрије.

То у најмању руку није ни коректно ни професионално.
 
Да су у питању зле намере и непрофесионализам Пере Симића показују метод и начин вођења и целе емисије, током које је истицао своје коментаре, прекидао саговорника и са иронијом, која је често прелазила у сарказам, презентовао своје назовирелевантно мишљење као непобитне чињенице.
 
Нескривена мржња у понашању Пере Симића није дозвољавала да се изрази ниједно мишљење гостију које није било по укусу овог водитеља.

Наравно, водитељ има право на своје приватно мишљење, али не и да га пласира у емисији као једино важно, поуздано и тачно.

У том случају му гости и нису потребни, осим као декор. То се и догодило.

Извор мржње ми заиста није познат, јер је Перо Симић уживао повлаштени положај у честим контактима које је имао са Радованом Караџићем током деведесетих година. Изузев ако то само по себи Пери Симићу не представља толики проблем да решење потражи у другој крајности, бежећи и сам од себе.
 
Уколико Ваш уредник жели да буде једина звезда својих емисија, немам ништа против, осим ако и даље не мисли да се служи лажима и мржњом када говори о Радовану Караџићу.

И до сада је више пута износио малициозне примедбе и неистине у његовој емисији "Хашке (не)прилике".
 
Осим тога, водитељ се усудио да цени и психолошки профил Радована Караџића, за шта није квалификован и што је начином како је то радио несумњиво доказао.
 
А да је циљ емисије потпуно промашен, показују резултати гласања јавности, у име које је током целе емисије Симић несебично блатио Радована Караџича, исијавао мржњу и подсмех.

Зато му је недостајало снаге, храбрости и професионалности да резултате коментарише и емисију заврши у стилу уредника какав безуспешно покушава постати.
 
Од Вас захтевам да, због објективног и тачног информисања јавности, а нарочито оних 81 % који су гласали против одласка Радована Караџића у Хаг, на почетку следеће емисије "Испод тепиха" објавите тачну и ауторизовану биографију Радована Караџића, са истом важношћу, у истом трајању и техничкој обради.
 
Од Вас тражим и да ово отворено писмо објавите одмах у главним информативним емисијама Ваше РТВ куће.

И за Вас, као и до сада, остајем отворена за помоћ и сарадњу.
 
С поштовањем,
Прим. др Љиљана Зелен-Караџић
(Ово писмо није објављено у програмима РТРС-а, али јесте у неким штампаним медијима; оп.аут.) 

ВасковицБлог

Коментари / 22

Оставите коментар
Name

Милос

26.04.2014 06:59

Тај цовјек је изгледа цитав зивот сплеткарио и свима се увлацио у д...е!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Емир

04.06.2020 06:39

Тачно 100 %

Name

Нидзо

26.04.2014 07:02

Како га савјетује најбоље зна овај народ који је разоцаран у све око Додика.Мозда Миле и није толико крив,али овакви око њега вец су га унистили.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јоцо

26.04.2014 07:05

Најпоганији цовјек у Бијељини.Спреман је на све сто је прљаво и подло.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мила

26.04.2014 07:49

Перо Симић, шта има ту уопште да се каже

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саша Илић

26.04.2014 08:04

Какав баја, такав и савјетник. Иста је то багра. Олош нам води државу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ми сами

26.04.2014 08:12

То су они љигавци које се успију увуци у све власти.Ти људи немају карактер,свој став,мисљење...једино до цега је стало таквим људима је да буду ту негдје при врху.А како га је савјетовао види се...од сељака из Мрцаеваца постао је сељацина и саторски пјевац из Бакинаца..Са таквим савјетницима Додику и не треба опозиција.Унистице се сам..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милоица

26.04.2014 08:22

гледаам задатак из математике за цетврти разред пре неки дан и не разумијем га бас најбоље. Казе мени син:"Како не разумијес тата, то би знао ријесити и Перо Симиц".

ОДГОВОРИТЕ
Name

Анонимус

26.04.2014 09:25

Перо Симић је трећеразредни новинарчић и обично шкрабало. Тај није у стању да пише ни за Веселу свеску. О његовом моралном лику нетреба трошити ријечи. Семберци добро знају каква је то гњида од човјека. Комплексаш који неможе да смисли РТВ БН. Вјероватно зато што су тамо новинари од заната и професије а он је био и остало новинарско шкрабало. Препоручујем му да оде на курс новинарста код рецепционера РТВ БН. Јер он мого много више зна о новинарству него самозвани новинар и људска ништарија Перо Симић.

ОДГОВОРИТЕ
Name

x

08.09.2016 16:19

Владо је био јаци од пере пре рата,браца по перу.Сад гледај разлику.

Name

мареска

26.04.2014 12:29

Какав газда такав и радник.Полтрони СНСД су свуда присутни то не треба да нас цуди.Бахатост и неписменост њихових кадрова су видљиви на сваком кораку.Народе оцистимо РС од простака и бахатих политицара.

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац РС

26.04.2014 13:17

Није теско савјетовати Додика могли би то и лосији од Симица, његова пијацарска искуства су превазидјена, а по његовом понасању је видно да нема ни основну културу која итекако овиси о степену интелегенције. Сви смо свједоци да је то за "бају" виса наука, надам се искрено да је преварени народ досао себи и да це у октобру ставити тацку на његову владавину.

ОДГОВОРИТЕ
Name

семберац2

26.04.2014 14:25

Перо је људски отпад. То је доказо давно, озењен босњакињом из Добоја цији је брат добитник златног љиљана. У фебруару 1992 с полицијом је досао на мјесто директора СИМ-а,и то је био једини нацин да додје на ту позицију јер је несврсени новинар,и никад омиљен медју бијељинцима. Увијек је био полтрон и преливода, љигав, сто је остао и до данас. Ако Додик оде с власти онда је то крај и Симицу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

цургуз

26.04.2014 17:15

знао сам да је ништарија

ОДГОВОРИТЕ
Name

перун

26.04.2014 18:24

Да,да, баш вас Слободан ложи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

пера ложач

26.04.2014 19:32

Бити савјетник је узалудан посао. Паметног не треба сјетоват, будалу не вриједи! Шта он онда ради?

ОДГОВОРИТЕ
Name

бег

26.04.2014 20:36

Исао са мојом старом у средњу и казе она, да у 4-ом средње није знао ни цитати, ни писати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вожд

27.04.2014 08:13

Шта друго рећи него да је слуга спремна увијек промијенити господара..

ОДГОВОРИТЕ
Name

петар

27.04.2014 13:24

Јадни смо ми ако слусамо Перу Симица И њему слицне !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дуро из Кокора

27.04.2014 17:43

Не улазеци у позадину и лицност г. Симица, мора се послије процитаног писма закљуцити да г. Зелен-Карадзиц није "хируршки прецизно показала каква лоша особа је Симић". Он мозда и јесте лоса особа, али окарактерисати га на овај нацин и казати то сто је рекла, најблазе рецено не мозе бити покрице и аргументација за "лосу особу".

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПАПАГАЈ

28.04.2014 10:55

Ниста посебно Са ким си такав си! Када слусате говор Додика и писање Пере. Нити је за Перу перо нити за Додика говор...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Емир

10.12.2018 08:01

Безкицмењак јад од људсог сворења.

ОДГОВОРИТЕ