Москва није испунила услове мировног споразума

Вашингтон је вечерас потврдио да су се амерички предсједник Барак Обама и кључни европски савезници
сагласили да Русија није испунила услове мировног уговора за Украјину, те да ће координисати одговор чији је циљ "увођење санкција" Русији.

 

Свијет 25.04.2014 | 18:46
Москва није испунила услове мировног споразума

"Предсједник Барак Обама је нагласио да су САД спремне да уведу циљане санкције као одговор на
посљедње потезе Русије", саопштено је из Бијеле куће након конференцијског разговора америчког предсједника са француским колегом Франсоа Оландом, њемачким канцеларом Ангелом Меркел, италијанским премијером Матеом Ренцијем и британским премијером Дејвидом Камероном.

Портпарол британског премијера Дејвида Камерона изјавио је вечерас да се Русија суочава са додатним
санкцијама због одбијања Кремља да подржи процес у циљу облажавања тензија у Украјини.

"Иако су оставили 'отворена врата' дипломатском рјешењу кризе, на основу споразума из Женеве, лидери САД, Француске, Италије и Њемачке сагласили су се да се, у свјетлу руског одбијања да подржи процес ублажавања тензија, морају проширити актуелне санкције у сагласности са другим лидерима Г7 и европским партнерима", саопштио је портпарол.

У међувремену, њемачко Министарство одбране саопштило је вечерас да је изгубљен контакт са групом међународних посматрача, коју предводи Њемачка, који су у мисији у Славјанску на истоку Украјине.

"Групу чине три њемачка војника, њемачки преводилац и војни посматрачи из Чешке, Пољске, Шведске и Данске", рекао је портпарол Министарства.



Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ВРС РВИ

25.04.2014 21:33

Што се ЕУ тиче за санкције је остати Енглеска, ЦГ, Албанија итд. Развијеним земљама никако није у интересу да себи праве огромне губитке у индустрији да би удовољили америма.

ОДГОВОРИТЕ