"Никола Тесла" одустао од куповине ФАМОС-а

Што су ближе избори све су већа обећања Владе Републике Српске.

Република Српска 26.04.2014 | 08:45
"Никола Тесла" одустао од куповине ФАМОС-а

Радницима ФАМОС-а из Пала, који је у стечају већ 6 година, Влада је по ко зна који пут обећала да ће наћи стратешког партнера и покренути производњу.

Министар индустрије у Влади Републике Српске Жељко Ковачевић на посљедњем састанку са радницима ФАМОС-а званично је објавио оно што се одавно знало.

Јавно прдузеће "Никола Тесла" одустало је од куповине ФАМОС-а јер нема пара. Ипак, министар је обећао да ће Влада купити Фамос, или наћи стратешког партнера који ће покренути производњу. Радници се надају да ће министар овај пут одржати обећање.

План Владе је да се Фамос подијели на технолошке цјелине и продаје дио по дио, а Влада је наводно заинтересована за највећу цјелину, односно за производне погоне.

,,За ту цјелину Влада наводно може наћи стратешког партнера у догледно вријеме. Надам се да то догледно вријеме значи мјесец-два'', каже Радислав Братић стечајни управник ФАМОС-а.

,,Свима нам је циљ да се фабрика не затвори и да се покрене производња. Мислим да за то има услова. Прије годину дана када смо правили планове са предузећем "Никола Тесла" све смо испитали и тада је било и неопходних машина и радника али и тржишта за производе  ФАМОС-а'' истиче Обрад Белензада предсједник Синдиката металаца Републике Српске.

Привредни суд, који званично располаже имовином Фамоса већ је дао оглас за продају технолошких цјелина фабрике. Оглас остаје отворен мјесец дана.

Да ли ће се у том року појавити заинтересовани купци, да ли ће Влада наћи стратешког партнера, да ли ће евентуални купац покренути производњу или ће само узети атрактивно земљиште? На ова питања нико нема одговор као ни на питање када ће радницима ФАМОС-а бити исплаћена потраживања која износе више од милион марака?

БН ТВ

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Раб Бозији

25.04.2014 17:38

Одустала је ова дрзава од народа свог изгледа!

ОДГОВОРИТЕ
Name

перо

25.04.2014 21:04

ма праве се будале, знају они одговор.нема ниста од плата.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сотир Српско Сарајево

25.04.2014 22:06

Ако је министар Ковачевић обећао рјешење ту нема мјеста сумњи. Још ако се и Ђокић умјеша биће ФАМОС гигант опет. Куку оном ко од вас зависи!

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕВОЛТ

25.04.2014 22:33

БИВСИ РАДНИ КОЛЕГА БОСКО ТОМИЦ УЗИМА 7000КМ ПЛАТУ И СВЕ СВОЈЕ УКУЦАНЕ ЗАПОСЛИО А ОВИ ЉУДИ НИСУ ПРИМИЛИ ПЛАТУ 10 ГОДИНА И НИКО ИМ НЕ РАДИ У ПОРОДИЦИ. МАРКО ДЈОГО СЛИЦНУ СУМУ ПРИМА ЈЕР РАДИ НА 5 МЈЕСТА А ЊЕГОВЕ КОЛЕГЕ СУ НА БИРОУ. ТО ЈЕ ПОЛИТИКА СНСД-а ПАДАЈ СИЛО И НЕПРАВДО!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истоцно Сарајево

26.04.2014 07:53

Благо радницима па је "Никола Тесла" одустао од куповине

ОДГОВОРИТЕ