ФИБА нуди Србији Евробаскет?!

После позива из ФИБА Европа, Кошаркашки савез Србије званично заинтересован да од Украјине преузме део организације Европског првенства за мушкарце 2015.

Кошарка 25.04.2014 | 16:49
ФИБА нуди Србији Евробаскет?!

После тачно десет година од организације последњег Европског првенства за кошаркаше у тада СЦГ, Србија је на путу да као организатор или суорганизатор поново угости најбоље репрезентације Старог континента.
Због кризе у Украјини и немогућности тамошњег кошаркашког савез да приведе крају организацију континенталног шампионата, челници ФИБА Европа приморани су да потраже ново решење.

Понуда је стигла и на адресу српске "куће кошарке". Тим поводом, саопштењем за јавност, огласили су се челници КСС.

"Због непредвиђених потешкоћа и околности у којима су се затекли Кошаркашки савез Украјине и ФИБА Европа, у вези са организацијом Европског првенства 2015, на седници одржаној 25. априла 2014. године, Управни одбор Кошаркашког савеза Србије, на позив ФИБА Европе, донео је одлуку да искаже интересовање за организацију такмичења у једној од прелиминарних група за ЕП 2015".

У саопштењу је наглашено да ће услови за добијање шампионата ускоро бити познати.

"Прецизнији услови за добијање организације дела ЕП 2015 ће бити познати после 15. маја 2014. године, када Борд ФИБА Европа буде донео одлуку о парцијалној или комплетној релокацији ЕП 2015 и након добијања званичне тендерске документације одобрене од стране Борда ФИБА Европа".

Србија је последњи пут била домаћин Европског првенства 2005. Европску титулу освојила је Грчка, док је селекција СЦГ доживела фијаско у Новом Саду и такмичење завршила већ у осмини финала поразом од Француске.

Коментари / 0

Оставите коментар