Николић: Звезда је најбоља у Европи

Тренер Партизана Марко Николић рекао је пред "вечити" дерби са Црвеном звездом да у госте у Хумску 1 стиже најбољи тим у Европи.

Фудбал 25.04.2014 | 15:01
Николић: Звезда је најбоља у Европи

Звезда је у серији од 15 узастопних победа у Јелен Суперлиги што јој је донело шест бодова предности испред актуелног шампиона.

"Статистички гледано, Звездин је најбољи тим у Европи. Њихова серија је невероватна. Везали су 15 победа и честитам им на томе. Али, ако неко у Србији може да им стане на пут то је онда овај тим Партизана. Имамо квалитет и право на наду", рекао је Николић.

Партизан игра неубедљиво цело пролеће, а у уторак је глатко поражен од Напретка 2:0 у Крушевцу.

"Исход дефинитивно може да одлучи шампиона, а првенство може да уђе у веома неизвесну завршницу. Победа би нам значила да у последња четири кола збијемо редове и надамо се, а сваки други исход би решио питање победника. Ништа није готово, не помишљамо ни на какву врсту предаје", рекао је Николић.

Црно-бели, пет кола пред крај имају шест бодова мање од "вечитог" ривала.

"Толико дуго смо чекали ову утакмицу и сада имамо прилику да до последњег тренутка учинимо првенство неизвесним. Наша је да се прилагодимо и надјемо решење, добро смо се спремили и питање је ко ће своје квалитете испољити у већој мери", казао је Николић.

Партизан нема проблема са повређеним играчима, а право наступа нема једино капитен Саша Илић због жутих картона.

"Сале ће много недостајати, али Партизан не може да дозволи да се ослања на само једног играча, па макар то био и капитен", навео је тренер црно-белих.

"Вечити" дерби, 146. првенствени, игра се у суботу у Хумској од 19 часова, у оквиру 26. кола ЈСЛ.

Коментари / 0

Оставите коментар