Пријете вода и клизишта

 

Путеви кроз Републику Српску и Федерацију БиХ јутрос су мокри и клизави, због изливања воде на коловоз код Градишке потпуно је обустављен саобраћај на регионалном путу Чатрња - Турјак, а на дионици магистралног пута Омарска - Ивањска активирано је мање клизиште.

Босна и Херцеговина 25.04.2014 | 11:46
Пријете вода и клизишта

Клизиште на овој дионици магистралног пута активирано је усљед обилних падавина и обиљежено је привремено постављеном саобраћајном сигнализацијом.

Из Ауто-мото савеза Републике Српске возачима савјетују опрезну вожњу, посебно на дионицама које пролазе кроз усјеке због могућих одрона.

На дионицама на којима се изводе радови саобраћај се одвија нешто спорије и обавезно је поштовање привремене саобраћајне сигнализације.

Вода се повукла на подручју Шпионице и у Доњој Ораховици у Федерацији БиХ и јутрос се саобраћа несметано.

Због радова на систему наплате путарине на аутопуту Бањалука - Градишка, на дионици Гламочани - Чатрња у мјесту Јакуповци саобраћа се једном коловозном траком. Из АМС моле возаче да на овој локацији возе опрезније и поштују постављену саобраћајну сигнализацију.

Саобраћај је измијењен на дијелу регионалног пута у мјесту Вијака код Прњавора због изградње дионице аутопута Прњавор - Добој.

До краја године биће измијењен режим саобраћаја на дионицама магистралног пута Шешлије - Јоховац и Јоховац - Руданка због изласка грађевинских машина и возила ангажованих на изградњи аутопута Бањалука - Добој.

Због реконструкције коловоза на дионицама магистралних путева Крепшић - Брчко - Бијељина и Каракај - Јарданска петља саобраћај се на мјесту извођења радова одвија наизмјеничним пропуштањем возила једном коловозном траком.

У току је реализација система водоснабдијевања на магистралном путу Бањалука - Јајце, дионица Српске Топлице - Карановац, па је сваким даном, осим недјеље, измијењен режим одвијања саобраћаја од 7.00 до 19.00 часова.

На улазу у Теслић у току је изградње кружне раскрснице на дијелу магистралног пута и регионалног пута према Прњавору и саобраћај се одвија уз привремено постављену саобраћајну сигнализацију.

Успорено се саобраћа на регионалним путевима Братунац - Бјеловац, Загон - Јасик и Укрина – Горња Вијака.

Саобраћај је обустављен због одрона на дионици Подградци - Мраковица, која од Градишке води према Козари.

На граничним прелазима јутрос нису евидентирана дужа задржавања, осим што је и даље, због радова у Хрватској, обустављен саобраћај за теретна возила на граничном прелазу Каменско. За вријеме обуставе ова возила усмјеравају се на гранични прелаз Горица - Вињани Доњи.

Возачи на број "возачке солидарности" 066/823-000 могу да пошаљу СМС поруку и обавијесте дежурне раднике Информативно-диспечерског центра АМС о ванредним застојима, саобраћајним незгодама или другим проблемима на путу.

Коментари / 0

Оставите коментар