Ухапшен бјежећи у џихад у Сирији

Шеснаестогодишњи Армин Делић, аустријски држављанин поријеклом из БиХ, ухапшен је у Румунији при покушају бијега у џихад у Сирију, сазнају сарајевски медији.

Босна и Херцеговина 25.04.2014 | 10:27
Ухапшен бјежећи у џихад у Сирији

Овај лист пише да је Армин у пратњи аустријске полиције већ враћен у Беч.

Тинејџер је из стана, гдје је живио с родитељима, побјегао прије неколико дана и то у јеку потраге за несталим Сабином Селимовић и Самром Кешиновић, такође аустријским држављанкама поријеклом из БиХ, за које се сумња да су 10. априла кренуле на исто одредиште - у Сирију.

Иако нема званичних информација о овом случају, као ни оних о повезаности бијега двије дјевојчице с Арминовим покушајем, позивајући се на саговорника упућеног у случај, "Дневни аваз" тврди да је дјечак био члан вехабијске заједнице у Бечу, а то су наводно знали и његови родитељи.

Исти извор наводи да су Арминови родитељи изразили велику забринутост јер постоји могућност да, ако се докаже да је њихов син пошао у Сирију и да је намјеравао ратовати, може бити осумњичен за тероризам, јер је познато да су те побуњеничке групе у Сирији повезане с Ал каидом.

Шеф Конзуларног одјељења у Амбасади БиХ у Бечу Елвира Звиздић потврдила је да
су се овом одјељењу обратили родитељи малољетног Делића.

"Накнадно смо утврдили да је Армин аустријски држављанин, чиме наше надлежности у таквим ситуацијама аутоматски престају. Ступили смо у контакт и са Магистратом у Бечу и рекли су нам да је за дјечака већ додијељена социјална радница", навела је Звиздићева.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Симо

25.04.2014 19:17

Која је то срамота, додју у Ауструји јад и биједа. Људи им све дају, посао, стан, дјеци сколовање и они то све пљуну и прикљуце се муслиманским терористима.

ОДГОВОРИТЕ