Избјегао сигурну смрт захваљујући делфинима (ВИДЕО)

Британац Адам Вокер никада не би успешно окончао свој подухват у Куковом заливу, да му јато делфина није притекло у помоћ.

Занимљивости 25.04.2012 | 09:38
Избјегао сигурну смрт захваљујући делфинима (ВИДЕО)

У оквиру изазова "Оушен севенс", који подразумева маратонско пливање у океану, Вокер се у уторак упустио у ледене воде дуж обале Новог Зеланда.

Упркос ниској температури, пливао је осам и по сати, а мало је фалило да се његова авантура претвори у трагедију.

У једном тренутку Вокер се нашао очи у очи са великом белом ајкулом, дугачком два метра. Таман кад је помислио да му је дошао крај, поред њега се појавило јато делфина који су отерали предатора.

- Допада ми се помисао да су ме схватили као пријатеља и пожелели да ми помогну да се извучем. Борио сам се са таласима и јаким струјама, али најбитније је да ми се остварио животни сан да пливам са делфинима - рекао је пливач.

Десетак делфина се крај Вокера задржало читавих сат времена, а пришли су му толико близу да је једног успео да помази по репу. Затим су нестали, остављајући му предивно искуство које никада неће заборавити.

Ово није први пут да делфини спасу човека од ајкуле у Куковом заливу. Пре десет година, једно јато је формирало круг око спасиоца Роба Ховса, његове ћерке и њене две другарице, не дозвољавајући ајкули да им приђе.

 

Коментари / 0

Оставите коментар