Ујединили се Чавић и Крсмановић

Предсједник Народног демократског покрета /НДП/ Драган Чавић и предсједник Нове социјалистичке партије /НСП/ Здравко Крсмановић потписали су данас у Бањалуци Споразум о уједињењу ове двије партије.

Република Српска 25.04.2012 | 09:38
Ујединили се Чавић и Крсмановић

Након потписивања споразума, Чавић је рекао новинарима у Бањалуци да вјерује да ће НДП до избора бити респектабилна поличка снага у Републици Српској.

"Уједињењем са НСП-ом значајно смо ојачани. Ово уједињење представља јединствен примјер у послијератној политичкој пракси Републике Српске, јер до сада није било примјера да се политичке странке
уједињују у једну нову организацију", рекао је Чавић.

Он је оцијенио да се уједињењем политичких пратија доприноси укрупњавању политичке сцене и озбиљнијем поимању политике.

"Уједињењем са НСП-ом илуструје се и на наше стање у Народној скупштини, јер посланички клуб који данас имамо броји пет народних посланика и пети је по величини у Скупштини", нагласио је Чавић.

Према његовом мишљењу, ово уједињење допринијеће јачању НДП-а и цијелог опозиционог блока који има намјеру да побиједи на предстојећим октобарским изборима.

Он је додао да ово није посљедње прикључење неке политичке партије НДП-у и да су у току разговори са још неким политичким организацијама.

Некадшњи предсједник НСП, а сада један од потредсједника НДП-а Здравко Крсмановић рекао је да је НДП сада богатији за око 10.000 бирача, као и за начелника општине Србац. Према његовој процјени, НДП сада има око 55.000 потенцијалних бирача за предстојеће изборе.

"Програмски, идеолошки, људски и морално Драган Чавић и Крсто Јандрић су најближи људима у НСП-у и с тога сматрамо да је бирачима потребно понудити истински путоказ шта треба урадити у октобру", додао је
Крсмановић, напоменувши да се НСП, уласком у НДП, ничега није одрекла.

Предсједник Извршног одбора НДП-а Крсто Јандрић рекао је да ће 30.  априла бити одржан скуп Савеза за промјене, када ће бити потпасан протокол о подршци и приступању.

"Имаћемо једног заједничког кандидата за предсједника Републике Српске и члана Предсједништва БиХ из Српске, чија имена ће бити објављена након 15. маја", рекао је Јандрић, који је и члан Координационог одбора Савеза за промјене.

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

перо

24.04.2014 14:24

Ђе си насао Крсмновица, знас ли ти да је он био у коалицији са насом странком, сад стобом. Исти сте ви богами.

ОДГОВОРИТЕ
Name

зарко

24.04.2014 14:24

Какви ви и васе уједињење. Пропали сте обадвојица.

ОДГОВОРИТЕ
Name

народ

24.04.2014 15:07

СРАМОТА ВАС БИЛО, ВИ САМО КВАРИТЕ ОПОЗИЦИЈУ БОЉЕ ДА УГАСИТЕ СВОЈЕ СТРАНКЕ ТАКО БИ ПОМОГЛИ ОПОЗИЦИЈИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сејо

24.04.2014 16:44

Ови праве око десетак посланика

ОДГОВОРИТЕ
Name

цемер

24.04.2014 18:09

Како видим ми не постујемо рецимо реалне политицаре илити политицаре који нису кавгадзије. Од мене имате пуну подрску јос само да изнесете програм рада....

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

24.04.2014 23:39

Неће они прећи ни цензус.

ОДГОВОРИТЕ