Београд данас добија градоначелника

Скупштина града данас ће бирати градоначелника Београда, а кандидат је председник Привременог органа
 Синиша Мали.

Србија 25.04.2012 | 09:38
Београд данас добија градоначелника

Седница градског парламента заказана је за 15 сати, а на дневном реду су поред избора градоначелника и избор његовог заменика и чланова Градског већа.

Како сазнаје Тањуг у ДСС, њихов кандидат за заменика градоначелника биће председник београдског одбора те странке Андреја Младеновић.

Градски парламент разматраће и предлог решења о разрешењу и именовању Градске изборне комисије,а будући састав ГИК-а имаће 15 чланова, односно председника и шест чланова са листе СНС, три из ДС, по два из СПС и ДС С и једног из ПУПС-а.

Раније данас, избором председника и секретара Скупштине града, њихових заменика и верификацијом мандата одборницима, конституисан је градски парламент.

Одборници су за председника градског парламента изабрали социјалисту Николу Никодијевића,а за његову
заменицу Андреу Радуловић из редова напредњака.

Градоначелник и Градско веће, према закону, морају бити изабрани најкасније у року од месец дана од дана одржавања конститутивне седнице градског парламента, односно до 23. маја.

Први човек града бира се из реда одборника, на време од четири године, тајним гласањем, већином гласова од укупног броја одборника Скупштине града.

Кандидата за градоначелника предлаже председник Скупштине града, а кандидат за градоначелника предлаже кандидата за његовог заменика из реда Одборника.

Заменик градоначелника бира се на исти начин као градоначелник.

Коментари / 0

Оставите коментар