Вучић жели да Додик оде!

"Мислим да је Вучић као побједник избора свјестан да је његова унутрашња слобода везана за прихватање тих очекивања од ЕУ и ја мислим да ће они наставити да формално побољшајвау односе са БиХ".

Република Српска 25.04.2012 | 09:38
Вучић жели да Додик оде!


"Као још један знак да је Србија кооперативна у региону, најавили су прву посјету Сарајеву након избора нове владе. Али ја не вјерујем да ће они учинити нешто битно да помогну да се можда БиХ устали и изађе из тог распаднутог стања као једна нефункционална држава. Не вјерујем да ће нешто битно учинити да Република Српска постане кооперативнија у изградњи БиХ као једне нормалне државе", казала је Весна Пешић за Клиx.ба.

Пешићева сматра да ће у случају БиХ актуелно српско водство наставити да игра "кооперативну улогу".

Додаје како је све то повезано са међународним положајем Србије јер су Вучић и његови људи схватили да кооперативношћу у односима са међународном заједницом могу добити одријешене руке на унутрашњем плану, што, према њој, није добро.

"Они ће доћи у Сарајево, да се потапшу са Изетбеговићем или другима, али то су површне гесте. Србија неће бити вољна да мијења Дејтонски споразум, неће промијенити некорисно понављање да ће Србија
подржати све договоре народа у БиХ. Јер, очигледно је да тај конфликт три народа само замрзнут. Ићи ће са фразом да ће подржати шта год да се договоре три народа, а ми знамо да не могу да се договоре", сматра она, додајући како се тако наставља лицемјерје које према БиХ показују и европски званичници када траже од бх лидера да сами направе компромис, а унапријед знају да се то неће догодити.

Пешићева је увјерена да Вучић у Босни и Херцеговини, односно у Републици Српској не рачуна са Милорадом Додиком.

"Они имају СДС као другу странку у Босни. Према Додику имају резерву јер би вољели да се промијени власт, да на сљедећим изборима на власт дође та њихова странка са којим они имају боље односе него са Додиком. Они су природнији савезници...

Али ја не знам хоће ли то бити боље или горе, хоће ли они бити кооперативнији него Додик. Да ли ће то да поправи ситуацију ако би стварно Додик отишао и дошла ова друга странка на власт, ја то не могу да процијеним. Ја и даље имам своју сумњу. Србија овом или оном владом неће много учинити за  стабилизацију БиХ", рекла је Пешићева.

 

Коментари / 20

Оставите коментар
Name

ДОСТА ВИСЕ

23.04.2014 11:57

Зеле сви промјене,доста је било тираније и понизавања. Само молим људе да не дају бандитима глас за 50КМ и да се поведу мисљу "Сви су они исти" јер нису. Наравно ако и са опозицијом људи не буду задовољни и њих мјењати, Науцити их да се на власти не мозе бити без неког позитивног помага.

ОДГОВОРИТЕ
Name

србинбањалука

23.04.2014 11:58

Наравно да се одласком Додика неце поправити ситуација онако како би то Хрватска и Пусицева хтјели. Одласком Додика поциње борба са криминалом као у Србији и Републици Српској це бити само јаца и стабилнија, а не слабија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац РС

23.04.2014 12:00

Највазнији потез у Републици Српској је уклањање Додика и врацање оних који су створили РС, али ако само оде неказњено за све криминалне радње онда и није ниста уцињено осим да му се исло на руку јер му висе и није стало, опљацкали и продали све сто је било вриједно, има ли иста боље него повуци се у миран зивот са пуним дзеповима и оставити гладан народ свака друга власт це пропасти на старту уколико се не буду процесуирали криминалци и поцети с главе, наравно по узору на Вуцица то је најбољи показ колико је народ заинтересован за правну дрзаву

ОДГОВОРИТЕ
Name

патриота

23.04.2014 12:16

Па то је и нормално. Не може Додик и јаре и паре! И Вучић и Тадић(Дјилас,Мишковић.... Гори је од Дјокића постао. Све ради само да остане на трону. Ацо ће га на "фини " начин скинути (није ваљда толико кратког памћења, па да не зна шта им је све Миле радио и говорио док у били опозиција)! Скинуће га преко другара и њихових малверзација (Шкрбића, Мишковића, Дјурића...)

ОДГОВОРИТЕ
Name

мркаљ.

23.04.2014 12:18

Немојте га растузити, он сигурно иде, рок трајања му је истекао...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сотир Српско Сарајево

23.04.2014 13:00

Не жели само Вучић, већ и овај напаћени народ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

прњаворцанка

23.04.2014 13:50

Оно сто је СНС урадио у Србији, тако треба СДС у Републици Српској. Доста је било Додика висе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дејо Градиска

23.04.2014 14:13

Цаст господину Вуцицу али не треба да се мијеса у насе унутрасње ствари. Битно је да овај народ зели да Додик оде. Замјерице ми неки али мислим да ни СДС није оно сто зелимо, и они су били, памтим их по лосем стању.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саша Херцеговац

23.04.2014 15:25

Сви ми желимо да Додик оде и убјеђен сам да ће се то десити у окотбру.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саша Херцеговац

23.04.2014 15:34

Сваки нормалан човјек жели да Додик оде. народ хоће промјене.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сале

23.04.2014 16:02

Ова Песицева " све зна", њу за предсједника.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ноле

23.04.2014 16:10

Весна Песиц... Ста реци! Ко год је упознат са политицким радом Весне Песиц у Србији знаце колико је та зена некомпетентна да суди о било цему. Увјек је пљувала по Србији, у свакој влади. Била је у Цедином ЛДП-у па је отисла. Сто? Не знам! Њено мисљење је по мени тотално ирелевантно, јер никада до сад нисам цуо од ње несто сто је било реално остварљиво. Само пусте ријеци! Србија и Вуциц це се слагати са сваким ко побједи на изборима. И наравно да це Србија увјек понављати исту прицу! Да су они гарант Дејтонског споразума и да тај споразум подрзавју 'у сваком погледу' ....

ОДГОВОРИТЕ
Name

зоран

23.04.2014 16:13

Шта год желила Европа или Вучић Додик нема правог конкурента.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стара Херцеговина

23.04.2014 17:27

Па наравно зели да оде јер хапси криминалце а баја је један од њих..

ОДГОВОРИТЕ
Name

мила

23.04.2014 17:28

Није спорно да сви нормални људи и они који желе добро Републици Српској желе да виде леђа Додику, али када се ријешимо Додика и комплетног криминалног система, једини ће проблем бити обезбиједити адекватан затворски простор...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аљоша

23.04.2014 19:11

ГОТОВ ЈЕ !

ОДГОВОРИТЕ
Name

херцеговац

23.04.2014 21:51

Србија је са својим слугама из Републике Српске до сада само успела да растури Југославију а да не створи Србију. Надамо се да ова двојица са слике неце растурити Републику Српску!

ОДГОВОРИТЕ
Name

расо87

24.04.2014 09:30

Народ Републике Српске жели да оду сви који су нас довели у овакву ситацију ОВЕ ЈЕ НЕ ИЗДРЖЉИВО ВИШЕ,НАРОД ЈЕ ГЛАДАН!!! Подршка за гос. Александра Вучића нама један овакав треба !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

РАСО

24.04.2014 11:48

Доњи си Баја

ОДГОВОРИТЕ
Name

будала

24.04.2014 20:06

Ја зелим да оде, али не било гдје, него у затвор. Тамо је мјесто њму и његовим сарадницима.

ОДГОВОРИТЕ