Нови талас поплава у Србији

На сједници Владе Србије је упозорено на опасност од новог поплавног таласа у већ поплављеним подручјима, који се очекује у наредна два дана, те су предложене мјере за што бржу санацију настале штете.

 

 

Србија 25.04.2012 | 09:38
Нови талас поплава у Србији


На сједници посвећеној ситуацији на поплављеним подручјима донесена је одлука да локалне власти у наредних неколико дана извјесте Владу Србије о процјени штете и хитним потребама домаћинстава која су највише страдала, да би се што прије упутила неопходна помоћ.

Министри који су обишли општине на чијим територијама је причињена највећа штета, навели су да у поплављеним подручјима у Србији, послије повлачења воде, пријети опасност од клизишта.

Закључено је да у што краћем року треба обновити уништену инфраструктуру или оспособити алтернативне путеве до одсјечених подручја, саопштила је Канцеларија Владе Србије за сарадњу с медијима.

Наглашено је да су предузете све мјере да би се обезбиједила правовремена здравствена заштита и спријечила евентуална епидемија послије повлачења воде.

На сједници Владе Србије оцијењено је да проблем изливања ријека треба да се рјешава систематски и стратешки, уз потпуну контролу трошења средстава уложених у ту намјену, као и контролу средстава за надокнаду.

 

 

Коментари / 0

Оставите коментар