Протест испред бањалучког Основног суда

Педесетак бањалучана најоштрије је за корупцију и спрегу са различитим интересним криминалним групама оптужило судију Основног суда Небојшу Пејовића али и предсједника Основног суда Бања Лука Милана Тегелтију.

Република Српска 25.04.2012 | 09:38
Протест испред бањалучког Основног суда

Уоквирени у Србачки правосудни клан њих двојица и не само њих двојица, порука је окупљених градјана свјесно раде на штету градјана Републике српске без основа и мимо закона.

Повод за протест пред судом је случај Милорада Ковачевића којем, како тврди, судија Пејовић покушава да отме имовину и подјели је са људима који га без основа туже.

Милорад је продао кућу узео капару али је купац одустао од куповине одбијајући да капару узме назад. Сада уз помоћ нотара адвоката и судија, тврди Ковачевић од њега захтјева надокнаду штете и до 300 000 марака.

Испред суда су се појавили и бивши радници бањалучког Јелшинграда који су такодје, подсјећају упамтили судију пејовића. Против њега је, показују, Центар јавне безбједности водио истрагу због оштећења стечајне масе Фам Јелшинграда од готово два милиона марака.

Окружно тужилаштво обуставило је истрагу. 

Наводе да имају доказе и да је поменути судија и раније учествовао у отимању имовине и каснијој препродаји.У току је трећи извршни поступак у конкретном случају пред основним судом. Претходна два поништио је окружни суд.

У бањалучком основном суду данас, званично нису реаговали на протест испред ове правосудне институције. Нису имали никакву реакцију на оптужбе изречене на рачун њиховог судије али и суда у цијелини.

БН ТВ

Коментари / 0

Оставите коментар