Бањалука - модеран европски град

Градоначелник Бањалуке Слободан Гаврановић отворио је вечерас изложбу фотографија "Бањалука некад и сад", поручивши да је Бањалука данас модеран европски град.

Република Српска 25.04.2012 | 09:38
Бањалука - модеран европски град

"Бањалука је град који се развио и проширио. Изграђене су читаве четврти и ми смо на нашем простору, посебно у неким епохама развоја града, добили нове градове у граду", истакао је Гаврановић, отварајући
изложбу у Културном центру Бански двор поводом обиљежавања Дана града Бањалука.

Гаврановић је рекао да је ова изложба подсјећање на минуло вријеме, јер су фотографије најбољи, аутентични свједоци неког догађаја, које много више говоре од ријечи.

Он је навео да се на фотографијама може видјети Бањалука како је некада изгледала, како је изгледала у вријеме катаклизми и катастрофа, као и катастрофалног земљотреса 1969. године, као и како изгледа данас.

"Будућност Бањалуке је да буде модеран европски град, чијим стазама сигурно корачамо", рекао је Гаврановић.

Један од организатора изложбе Миливоје Павичић рекао је да на изложби превлађују фотографије старе Бањалуке од педесетих година прошлог вијека на овамо и прије Другог свјетског рата. "Ове фотографије су документи који имају ноту умјетности и документарности", истакао је Павичић.

Отварању изложбе присуствовао је и градоначелник Загреба Милан Бандић, као и многи угледни јавни и културни радници града Бањалуке и новинари.

 

Коментари / 0

Оставите коментар