Протестима траже повратак Морсија

Хиљаде исламиста демонстрирало је данас у Египту тражећи повратак на власт бившег предсједника Мухамеда Морсија, кога је војска свргнула почетком јула.

Република Српска 13.09.2013 | 19:16
Протестима траже повратак Морсија

Хиљаде исламиста демонстрирало је данас у Египту тражећи повратак на власт бившег предсједника Мухамеда Морсија, кога је војска свргнула почетком јула.Демонстранти су узвикивали пароле против војне власти и носили транспаренте са фотографијама свргнутог предсједника.

У Каиру се готово свакодневно окупља више хиљада демонстраната од када су војска и полиција 14. августа насилно растјерали Морсијеве присталице. У сјеверном дијелу земље дошло је до сукоба присталица и противника свргнутог предсједника. Полиција је употријебила сузавац да би спријечила сукобе у мјестима Махала и Танта, у делти Нила, објавили су египатски медији. У Александрији је спорадично било сукоба два табора, јавила је египатска агенција Мена. Египат је јуче саопштио да ће продужити ванредно стање за још два мјесеца због безбједносне ситуације. Одлука се односи на читаву земљу и одмах је ступила на снагу. Ванредно стање уведено је у августу, након што су власти уклониле два импровизована логора демонстраната који су подржавали Морсија. У наредним данима услиједило је насиље широм земље у којем је погинуло скоро 1.000 људи.

Коментари / 0

Оставите коментар