Затражено ослобађање Радинковића

 Јасминка Јовишевић, бранилац Ненада Радинковића (25), који је неправоснажно осуђен на четири године затвора због изазивања саобраћајне несреће у којој је погинуо Бањалучанин Никола Ђуровић (22), затражила је од Вијећа Врховног суда РС да њен брањеник буде ослобођен оптужбе или да првостепена пресуда буде укинута.

Република Српска 10.07.2013 | 08:15
Затражено ослобађање Радинковића

 Јасминка Јовишевић, бранилац Ненада Радинковића (25), који је неправоснажно осуђен на четири године затвора због изазивања саобраћајне несреће у којој је погинуо Бањалучанин Никола Ђуровић (22), затражила је од Вијећа Врховног суда РС да њен брањеник буде ослобођен оптужбе или да првостепена пресуда буде укинута.Она је, жалећи се на ранију пресуду бањалучког Окружног суда, казала да се током истраге догодио низ великих пропуста.

"Са лица мјеста није узето ништа од материјала. Дио мотора, мјењача, те таблица, који су нађени на мјесту несреће, нису изузети", образложила је Јовишевићева. Међутим, Витомир Солдат, републички тужилац, затражио је да жалба одбране буде одбијена, оцјењујући је као неосновану. Драгомир Миљевић, предсједник Судског вијећа, рекао је да ће коначна одлука бити донесена накнадно.

Иначе, Радинковић није присуствовао рочишту, јер се налази у притвору, пошто је почетком априла заједно са још четворо држављана БиХ ухапшен у Француској због сумње да се бавио трговином оружја.

Коментари / 0

Оставите коментар