Mirjana Karanović dobila nagradu za životno delo "Pavle Vuisić"

Ovogodišnja dobitnica nagrade "Pavle Vuisić" je glumica Mirjana Karanović, saopštilo je Udruženje filmskih glumaca Srbije. Priznanje za životno delo koja nosi ime proslavljenog umetnika dodeljuje se za izuzetan doprinos umetnosti glume na filmu i njemu sličnim medijima.

Zabava 19.07.2023 | 20:25
Mirjana Karanović dobila nagradu za životno delo "Pavle Vuisić"

Zanimljivo je da je Karanovićeva upravo sa njim igrala u dva najznačajnija filma na početku karijere, koji se do naših dana svrstavaju u antologijska ostvarenja: "Petrijinom vencu" Srđana Karanovića i "Ocu na službenom putu" Emira Kusturice. U ovom drugom, Pavle je i igrao njenog oca.

 
Mirjana Karanović, Petrijin Venac
FOTO: NEBOJŠA BABIĆ

- Igrali smo u ta dva filma, ali nemam mnogo ličnih uspomena. Bila sam jako mlada, a on nije bio baš komunikativan. Vrlo je bio zatvoren, sklanjao se od svih koje ne poznaje. Nekako i ja sam danas takva... - rekla je,između ostalog, na vest o nagradi glumica Mirjana Karanović u razgovoru za Novosti.

Po tradiciji, "Pavle Vuisić" uručuje se na otvaranju Filmskih susreta u Nišu.

Radmila Živković
FOTO: DAMIR DERVIŠAGIĆ

Odluku o laureatu doneli su prethodni dobitnici Slavko Štimac, Ljiljana Blagojević i Voja Brajović. U konkurenciji su bile i Radmila Živković i Ljiljana Dragutinović

Ljiljana Dragutinović
FOTO: VLADIMIR ŠPORČIĆ

"Pavle Vuisić"dodeljuje se od 1981. godine, a prvi je priznanje osvojio Dragomir Felba. Nagrada se sastoji od plakete s likom Pavla Vuisića, filmske storije i monografije o dobitniku.

(Kurir.rs)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Armin

20.07.2023 06:45

Zasluzeno, za jednu od najboljih Yu-Glumica svih vremena. Svako dobro.

ODGOVORITE