Oglasio se Vučić nakon sastanka sa Makronom i Šolcom

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom i nemačkim kancelarom Olafom Šolcom tokom Samita Evropske političke zajednice u Kišinjevu.

Sport 01.06.2023 | 21:42
Oglasio se Vučić nakon sastanka sa Makronom i Šolcom

- Težak razgovor sa Makronom i Šolcom o ponovnoj eksalaciji nasilja na Kosovu i Metohiji, kao i o aktuelnoj regionalnoj i globalnoj situaciji i evropskoj budućnosti Srbije - piše na zvaničnom Instagram nalogu predsednika Srbije.

On je istakao neophodnost ulaganja dodatnih zajedničkih napora u deeskalaciju situacije i nastavak razgovora, kao i ključnu ulogu Srbije u očuvanju mira i nastojanjima da se sva otvorena pitanja rešavaju putem dijaloga, a ne putem provokacija i neodgovornih jednostranih poteza.

- Ponovio sam pozicije naše zemlje i u pogledu najvažnijih globalnih geopolitičkih dešavanja i naglasio da Srbija ostaje dosledan i pouzdan partner u očuvanju regionalnog mira i stabilnosti, vođena prevashodno nacionalnim i državnim interesima - zaključio je predsednik Srbije.

(Kurir) 

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

jaaaaa

01.06.2023 22:15

Ponoviti izbore,predložit Srpske kandidate za opštine na sjeveru Kosova i da naš narod izađe u što većem broju i glasa za svoje ionako šiptarija nema šta da traži na sjeveru i vratiti Srpske zastave ne institucije gdje je većinsko Srpsko stanovništvo.

ODGOVORITE
Name

Re

01.06.2023 23:29

Kako zelis drugom onda pozeli i sebi isto tako,pa vidi kako je.

Name

Advokat

02.06.2023 00:00

Došlo iz guzice u glavu, a? Kasno kao i obično, ali ajde bolje ikad, nego nikad

Name

re jaaaaa

02.06.2023 07:28

Ti vec sve zavrsio.Sto nisi tako azurno napravio popis kad je Mile pokrao izbore.A drugo imali su šansu sto nisu izasli na izbore.I Bakir bi da se.ponove i opozicija RS al sve je sad kasno.

Name

Marko Bizetic

01.06.2023 22:58

Prelivanje iz supljeg u prazno. Razgovor sa maskama na licu. Strasno!

ODGOVORITE