Pozorište "Boško Buha" ostaje na Trgu republike!

Pozorište "Boško Buha" ostaje na svojoj adresi, odlučeno je danas nakon sastanka između predstavnika ovog teatra u Vladi Srbije s premijerkom Anom Brnabić.

Magazin 23.03.2023 | 20:32
Pozorište "Boško Buha" ostaje na Trgu republike!

Dva sata su trajali razgovori između upravnika Igora Bojovića, predstavnika Upravnog odbora Radivoja Danilovića, glumice Bobe Latinović i pravnice Nade Baše.

 
Igor Bojović
IGOR BOJOVIĆFOTO: NEMANJA NIKOLIĆ

- Ostajemo na svojoj adresi, na Trgu republike 3. Nema selidbe administracije u Beograd na vodi - poručili su iz ovog pozorišta.

pozorište Boško Buha
FOTO: ATA IMAGES

Podsetimo, zaposleni u pozorištu "Boško Buha" u ponedeljak su javno apelovali da njihov teatar ne bude u celosti preseljen u zgradu Stare pošte na Savskom trgu, kao i da se reši problematičan katastarski upis vlasništva njihovog dosadašnjeg sedišta u zgradi na Trgu republike 3, koji već osam godina koči rekonstrukciju oronulog prostora. Nadležnima su dali rok od mesec dana da odgovore na njihove zahteve, a u međuvremenu im je stigla podrška od gotovo čitave kulturne javnosti.

Manda preminuo igrajući u dečjoj predstavi

Legendarni glumac Milorad Mandić Manda preminuo je 2016. godine na sceni Ustanove kulture "Vuk Karadžić", u kojoj je u to vreme igrao ansambl pozorišta "Boško Buha", čiji je član bio, tokom izvođenja dečje predstave "Petar Pan", u kojoj je tumačio lik Kapetana Kuke.

pozorište Boško Buha, Milorad Mandić Manda
FOTO: ALEKSANDAR JOVANOVIĆ

Premijera predstave počela je normalno i sve je bilo u redu prvih 15 minuta, a onda je na scenu izašao Manda i iznenada se srušio na pod, kako su otkrili prisutni. Gledaoci u publici su mislili da je to samo deo predstave. Iz publike su na scenu odmah istrčale Mandina supruga Anja i Sloboda Mićalović, a ubrzo je na lice mesta došla i služba Hitne pomoći, koja je konstatovala smrt glumca.

Ogla Odanović
FOTO: ANA PAUNKOVIĆ

- U ovom pozorištu sam provela 18 godina i evo, dok sada stojim ovde, tužno mi je i moram da spomenem svog kolegu Milorada Mandića Mandu, koji je, čini mi se, život dao za ovu scenu. Tako je i završio, na ovoj sceni, odnosno na sceni u teatru "Vuk". Izvinite što sam emotivna, ali sve mi je mnogo tužno. Obećali smo mu da ćemo sve završiti, ostavio je to u amanet svima nama - ovako je u ponedeljak o prijatelju govorila Olga Odanović.

(Kurir.rs)

Komentari / 0

Ostavite komentar