Održana Gala KMG-a povodom Festivala fenjera

Gala Festivala fenjera 2023. godine održana je u nedelju uveče. Gala je kroz različite oblike programa pokazala tradicionalne karakteristike Festivala fenjera, izjavio je Sju Guangven, direktor Centra za umetnički program pri Kineskoj medijskoj grupi (KMG).

Svijet 05.02.2023 | 20:06
Održana Gala KMG-a povodom Festivala fenjera

Na ovogodišnjoj Gali su primenjene brojne tehnološke inovacije. U skladu sa inovacionim zahtevima „misli + umetnosti + tehnologije", KMG realizuje integrisanu produkciju televizije i novih medija, distribuira i emituje je kroz više medijskih platformi. Imerzivni efekti video i audio programa umnogome se poboljšavaju primenom novih tehnologija kao što su virtuelni specijalni efekti proširene stvarnosti (AR), virtuelno-realna fuziona proizvodnja, stereo video i trodimenzionalni zvuk u boji.

Na Gali je predstavljen niz tradicionalnih kineskih narodnih zanata, koji su upisani na listu nacionalnog nematerijalnog kulturnog nasleđa.

Gala festival fenjera 2023. je emitovana 5. februara u 20 sati istovremeno na TV kanalima CCTV-a i preko radija i novih medijskih platforma. Oko 500 gradskih kulturnih trgova širom zemlje je emitovalo Galu Festivala fenjera na javnim platformama sa velikim ekranom 8K ultra-visoke-rezolucije.

(KMG Foto: KMG) 

Komentari / 0

Ostavite komentar