SNSD-ov populizam: Ništa od vraćanja nadležnosti

Ostalo je nekoliko dana do isteka roka za vraćanje nadležnosti na Republiku Srpsku, kako je najavio vladajući SNSD. To je samo jeftini populizam od koga neće biti ništa, izjavili su sagovornici u emisiji Izazovi BN televizije.

Republika Srpska 02.12.2022 | 23:47
SNSD-ov populizam: Ništa od vraćanja nadležnosti

Lista Za pravdu i red Nebojše Vukanovića ispunila je svoj dio dogovora za glasanje na izboru delegata u Narodnoj skupštini Republike Srpske, kaže poslanik te Liste Zagorka Grahovac i naglašava da je, što se njih tiče, glasanje moglo biti i javno.

"Nama nije bio problem glasati ni pritiskom na taster, niti podizanjem ruku, niti listićem, niti na bilo koji način i mi smo najavili kako ćemo glasati. Kod nas je sve tranparentno.", kaže Zagorka Grahovac, poslanik Liste Za pravdu i red Nebojše Vukanovića.

Takođe, Klub SDS-a je ostao imun na lobiranja i ponude vladajućih i ispoštovao je dogovor, navodi poslanik te stranke Darko Berjan. O vraćanju nadležnosti za koje rok ističe 10-og decembra, poslanici opozciije kažu:

"Radi se o jeftinom populizmu na koji smo mi iz opozicije ukazivali, jedina njegoiva svrha je bila predizborna kampanja. Nije samo vraćanje nadležnosti, već sve one aktivnosti koje je radila Vlada bile su u svrhu dobijanja glasa više.", kaže Berjan.

Dok  Zagorka Grahovac, kaže:

“Maloprije smo upravo pročitali vijest da je Ustavni sud ukinuo Zakon o lijekovima Republike Srpske, dakle to je samo bila jedna od predizbornih priča koja se neće realizovati i isto tako neće ništa biti ni od vraćanja drugih nadležnosti.

SPS Srpske se zalaže za srpsko jedinstvo, kaže narodni poslanik te stranke Milan Unčanin.

"Smatramo da je Republici Srpskoj potreban novi Ustav i zato je srpsko jedinstvo jako važno da bi Republika Srpska došla do novog Ustava koji će biti mngoo kvalitetniji. Moramo krenuti put demokratske obnove gdje će Srpska postati mngoo bolje društvo."

Sa druge strane Berjan navodi: 

"Kolega je pomenuo srpsko jedinstvo, ja sam apsolutno za to, ali se bojim da je najveći razjedinitelj srpskog jeidnstva Milorad Dodik.

SPS Srpske je išao na konsultacije sa SNSD-om. Na pitanje da li su tražili ministarsko mjesto Unčanin odgovara:

"Konsultacije se odvijaju tajno u zatvorenom krugu. SPS je izašao da razgovara i sa Dodikom i sa Viškovićem i mi ćemo nakon narednih konsultacija zaključiti šta će SPS biti da li će biti dio nove Vlade da li neće."

Kada je riječ o politiičkim izazovima pred Republikom Srpskom, jasno je da će opozicija ostati u statusu kvo kao i do sada, a da će SNSD sa većinom u parlamentima imati kontrolni mehanizam i mogućnost blokade usvajanje opozicionih prijedloga u korist svih građana, kao što je bilo sa ukidanjem akciza i ograničenjem stope PDV-a, zaključeno je u Izazovima.

(BN)

Komentari / 14

Ostavite komentar
Name

BANJA LUKA

02.12.2022 23:05

Selak osnovac doktor nauka pametnom dosta u kakvom društvu živimo .

ODGOVORITE
Name

Milica Panic

03.12.2022 06:09

Kakvo vracanje nadleznosti! Pa pogledajte pricu sa ANP-om i ulaskom u NATO. Dodik je zaista jedan politicki sarlatan i iskusan manipulator!

ODGOVORITE
Name

sds

03.12.2022 06:24

Pa ko dovede ovoga Berjana sramota ga slusati

ODGOVORITE
Name

Vuk

03.12.2022 13:09

Berjan je čestit momak i biće čestit poslanik. Za razliku od tebe javno priče i ne krije se iza šifri.

Name

Neko

03.12.2022 16:11

On je veličina za razliku od tebe" lažni sds"...

Name

Milan

03.12.2022 06:49

E moja djeco pa pitanje vraćanja nadležnosti je bilo da se zaustavi primjena zakona kojim je uveden verbalni delikt za srbe i da se da do znanja da se ne može bez saglasnosti srba odlučivati o državnoj imovini koje je bilo na ivici da se odluči da bude preneseno sve na nivo BiH, što znači da se spriječe dalji nasrtaji na Republiku Srpsku kao što je Dodik nakon izbora u Narodnoj skupštuni glasno izjavio rekao ako nam oduzmete imovinu tog časa Republika Sroska proglašava nezasvosnost, ako sve to djeca drga vi uspijete razumjeti i dobaciti do toga.

ODGOVORITE
Name

Nenad

03.12.2022 17:30

Milane imas li imalo mozga pa referendum je zavrsen prije 5-6 godina,ali rezultati nisu prihvaceni od predlagaca Dodika i Snsd-ea.A bila je velika sansa da budemo samostalni bez ispaljenog metka.Da smo mjesto Dodika imali Franju danas bi bili samostalni.Dodik je Izdajnik shvati to kasnije ce biti prekasno.Imamo kriminalnu vlast i nesposobnu opoziciju.

Name

Milan za Nenad

04.12.2022 13:11

Zaključuješ o stvarima kao da živiš van prostora i vremena kada govoriš o samostalnosti da smo se mogli odvojiti! Presaberi se!

Name

realnost

03.12.2022 06:51

Pravna drzava u BiH je davno nestala. Na snazi su pravila mafije.. Kako na izborima tako i u parlamentaroj praksi.

ODGOVORITE
Name

Solunac

03.12.2022 08:39

Sve je to u redu sto pricate ali narod podrzava SNSD i Dodika i ta podrska je ogromna pa ko sad ne govori istinu.

ODGOVORITE
Name

"

03.12.2022 08:57

KAKVO VRAĆANJE. VRAĆA DODIK GODINAMA I DOBIJA IZBORE I KRADE DO LIMITA. KAKO SMANJITI KOŠTANJE POTROŠAČKE KORPE. TO JE ZA NAROD PRIORITET. POLITIČARI ZADUŽUJU POTOMKE, JER SADA NEMA NOVCA, DA ŽIVIMO OD SVOGA RADA. NEGO JEDEMO OD DIJECE. SRAMOTA ZA SVU GENERACIJU. SAMO JELENI EKONOMISTI I REALNOJ I ISKRENOJ OSOBI VIJERUJEM. I VIDIM DA JEDINA ZNA MIJERE ZA OPORAVAK. I ONA JE PREDSJEDNICA.

ODGOVORITE
Name

Dane

03.12.2022 12:28

Не разумијеш ти политику. Па није се могло мирно пристати да се развласти РС. Ако желе да наставе одузимање надлежности онда РС иде према независности. Постављени су услови и скупштина је донијела одлуке и то ће се реализовати кад буде требало да се одбрани РС.

Name

Vjera u Buducnost

03.12.2022 10:09

Ovo moze da izgladi samo lazni predsjednik!

ODGOVORITE
Name

Hdodhd

03.12.2022 21:18

Cim vi RS smatrate drzavom i to samo srpskog naroda, sve je jasno. Nema tu napretka.

ODGOVORITE