Kanađani završili Mundijal, poraženi od Hrvata

Fudbalska reprezentacija Hrvatske, posle preokreta je pobedila Kanadu rezultatom 4:1, tako stigla do prve pobede na ovogodišnjem Svetskom prvenstvu i poslala Kanađane kući.

Fudbal 27.11.2022 | 19:23
Kanađani završili Mundijal, poraženi od Hrvata

Posle dva kola, Kanada nema nijedan osvojen bod i bez obzira na ishod poslednje utakmice, završiće takmičenje u grupnoj fazi.

Hrvatska je napravila veliki posao i sa četiri boda će ući u poslednje kolo, gde će je sačekati težak zadatak - utakmica protiv Belgije.

Što se tiče susreta na "Kalifa" stadionu u Dohi, bilo je izuzetno zanimljivo već od samog starta pošto je Alfonso Dejvis doneo prednost Kanadi već u drugom minutu utakmice.

To je potpuno šokiralo hrvatske fudbalere koji narednih pola sata nisu mogli da se oporave, ali su od 30. minuta zaigrali znatno bolje. Preuzeli su inicijativu, stvarali šanse i stigli do izjednačenja u 36. minutu.

Andrej Kramarić je savladao nemoćnog Milana Borjana, a isto je učinio Marko Livaja u 44. minutu.

Golman Kanade je bio nemoćan u tim situacijama, a u nastavku je fantastičnim intervencijama sprečio katastrofu svog tima i ubedljiviji poraz.

Ipak, ništa nije mogao ni u 70. minutu, kada je Kramarić postigao drugi gol na utakmici.

Ostavljen je na cedilu i u samoj završnici kada je Miler napravio veliku grešku.

Defanzivac Kanade je poklonio loptu hrvatskim fudbalerima, što su oni rado prihvatili.

Majer i Oršić su izašli sami pred gol Kanade i lako rešili tu situaciju.

Na kraju, zaslužena pobeda hrvatske reprezentacije kojoj će biti dovoljan i bod u zadnjem kolu, protiv Belgije koja će morati da ide na pobedu u direktnom okršaju za narednu fazu takmičenja.

(Kurir Foto: Dado Đilas/Kurir) 

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Srboljub Vlahović Ciganović

27.11.2022 18:53

Jaoooo, navijao sam za Kanađane! Ali, avaj!

ODGOVORITE