Zlatna i srebrna medalja za hor "Srbadija" iz BN

Hor „Srbadija“ iz Bijeljine, pod dirigentskom upravom doc. dr Jelene Trakilović i prof. dr Desanke Trakilović, ostvario je ogroman uspjeh na 10. međunarodnom takmičenju horova “Isola del Sole” u italijanskom gradu Gradu.

Republika Srpska 29.09.2022 | 10:19
Zlatna i srebrna medalja za hor "Srbadija" iz BN

U jakoj konkurenciji horova iz cijelog svijeta (Ekvador, Meksiko, Malezija, Švedska, Latvija, Litvanija, Italija, Češka, Švajcarska, Austrija itd.) SPD „Srbadija“ osvojilo je ZLATNU MEDALJU (pobjednik kategorije) u kategoriji Folklor (Ansambli sa tradicionalnom muzikom) i SREBRNU MEDALJU u kategoriji S (duhovna horska muzika).

Takmičenje se održalo u organizaciji Interkultur – Musica mundi, vodeće svjetske organizacije na polju horskih takmičenja i festivala. Žiri, koji je bio sačinjen od eminentnih svjetskih stručnjaka i dirigenata: Katalin Kis (Mađarska), Mario Lanaro (Italija) i Andre van der Merve (Južna Afrika), izuzetno je pohvalio takmičarske nastupe našeg hora u obje kategoriji, ocjenivši ga veoma autentičnim i raznovrsnim.

(BN)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

xy

29.09.2022 08:42

Jedno veliko Bravo za hor "Srbadija" !!!! Nikad se nisu vratili sa međunarodnog takmičenja bez nagrade.

ODGOVORITE
Name

Minken

29.09.2022 08:46

Prava srbadija pun pogodak

ODGOVORITE
Name

Eto narode

29.09.2022 09:01

Može i bez dode i zeljke jer nisu dali ni marku za ovakve stvari. Njih ovo ne zanima to je Srpsko a to njima ne treba.

ODGOVORITE
Name

+

29.09.2022 15:34

BRAVO ZA HOR SRBADIJA IZ BIJELJINE. DIVNI MLADI SVIJET. NA VAMA JE BUDUĆNOST. HVALA NA TRUDU VAŠEM, DA NAS PREDSTAVLJATE TAKO LIJEPO U SVIJETU. HVALA I ONIMA ,KOJI VAS PODRŽAVAJU, FINANCIJSKI I MORALNO. ŽIVIJELI, ZDRAVI I SREĆNI BILI. Krajišnik.

ODGOVORITE
Name

Zlato za zlato

02.10.2022 08:08

Dao Bog lepotice nase.

ODGOVORITE