Britanski ambasador posjetio OBA-u: Intenzivirati saradnju

Ambasador Velike Britanije u Bosni i Hercegovini Julian Reilly sastao se danas sa generalnim direktorom Obavještajno-bezbjednosne agencije Bosne i Hercegovine Osmanom Mehmedagićem, sa kojim je razgovarao o intenziviranju saradnje.

Bosna i Hercegovina 30.08.2022 | 14:56
Britanski ambasador posjetio OBA-u: Intenzivirati saradnju

Tokom svoje prve posjete OBA-i ambasador Reilly je potvrdio bezrezervnu podršku Velike Britanije suverenitetu, teritorijalnom integritetu i prosperitetu Bosne i Hercegovine, te naglasio da je Vlada Velike Britanije dugogodišnji prijatelj Bosne i Hercegovine i svih njenih građana.

Generalni direktor OSA BiH Osman Mehmedagić zahvalio se Vladi Velike Britanije na kontinuiranoj podršci Bosni i Hercegovini, posebno u sektoru bezbjednosti.

S obzirom na trenute bezbjednosne okolnosti u regionu i svijetu, istaknuto je da se ova saradnja mora intenzivirati kroz nekoliko zajedničkih projekata u narednom periodu.

Sagovornici su saglasni da je jačanje cyber bezbjednosti u jedan od prioriteta u smjeru zaštite demokratije i vladavine prava u Bosni i Hercegovini.

(BN)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Aham

30.08.2022 13:40

Jesmo prijatelji malo sutra. Ne mozemo dobiti turisticku vizu, a kamo li nesto drugo.

ODGOVORITE
Name

Miroslav

30.08.2022 13:45

Ambasador nema pojma sta prica, kakav je on to prijatelj dejton tvorevine i kome je on prijatelj? Ni njegova drzava nije prijatelj tvorevine. Osim toga, neka se ponasa u maniru diplomate, ili neka ide odakle je dosao. Tvorevina je njihov poligon za mesetarenje, prevare i podvale.

ODGOVORITE
Name

Brisi

30.08.2022 16:43

Kuci ... Fin neki covjeculjak, ali iz pogresne drzave ...

ODGOVORITE
Name

Budi realan

31.08.2022 07:55

Jel to osmanaga onaj sa srednjom školom i kupljenih fakultetom verni kadar SDA ,laku noć BiH.evo vam prave slike BiH nemorate biti sposobni al morate podobni i lojalni ovako je moglo samo u Titova doba da bravar bude presjednik države.

ODGOVORITE
Name

Borac VRS

31.08.2022 15:32

Šta jedan ambasador traži u ovakvoj agenciji,bilo koje zemlje? Ovo govori o tom ko utiče na rad ove bitne agencije. Žalosno stanovnici BiH. Dok je Tito bio živ ovako nešto se nije moglo desiti.

ODGOVORITE