Vučić i Blinkenov savjetnik uoči sastanka u Briselu

- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas telefonom sa Derekom Šoleom, savetnikom državnog sekretara SAD Entonija Blinkena, a jedina tema bila je u vezi sa predstojećim sastankom u Briselu u okviru dijaloga Beograda i Priština, uz posredovanje Evropske unije.

Srbija 16.08.2022 | 18:53
Vučić i Blinkenov savjetnik uoči sastanka u Briselu

Šole je, kao predstavnik američke administracije, insistirao na potrebi da se sačuva mir i stabilnost, što će SAD sa svoje strane podržati, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije.

Predsednik Vučić je rekao da niko ne treba da sumnja u iskrenu posvećenost Srbije politici mira i stabilnosti.

On je kazao da očekuje da SAD i zapadni partneri uvaže nastojanja Srbije i podstaknu Prištinu da dijalogu i obavezama proisteklim iz dijaloga pristupe ozbiljno i odgovorno.

Predsednik Vučić i savetnik Šole razgovarali su i o mogućnostima za razvoj bilateralne saradnje Srbije i SAD, navedeno je u saopštenju.

(Tanjug Foto: Tanjug)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

+

16.08.2022 17:20

SVAKA ČAST PREDSJEDNIČE. ZAISTA NASTOJITE SVIM SNAGAMA I SPOSOBNOSTIMA, DA UVIJERITE SVE VAŽNIJE LIČNOSTI IZ MEĐUNARODNE ZAJEDNICE, DA JE SRBIJA POSVEĆENA MIRU I DOGIVORU. VI STE VELIKI I SPOSOBAN BORAC, ZA SRPSKI NAROD. OSTARIO SAM U JUGOSLAVIJI, GDJE JE BILO BOLJE, NE ISTICATI, DA SI SRBIN. O JASENOVCU I ZLOČINIMA KOMŠIJA, JE SAMO PRIČANO U OKVIRU PORODICE. TO VI SVE MIJENATE. HVALA U IME MOJIH RODITELJA I NJIHOVE STRADALE, RANE DIJECE. JA SAM IZA RATA ROĐEN. Ž I V I J E L I.

ODGOVORITE