Srbija i Crna Gora imaće napredak u budućim odnosima

- Predsednik Srbije Aleksndar Vucić rekao je danas da je sa premijerom Crne Gore Dritanom Abazovićem imao dobre i korisne razgovore o različitim pitanjima i izrazio uverenje da će Srbija i Crna Gora izgraditi veliki napredak u budućim međusobnim odnosima.

Srbija 29.06.2022 | 16:14
Srbija i Crna Gora imaće napredak u budućim odnosima

Vučić koji je u vili Bokeljka ugostio na ručku crnogorskog premijera rekao je posle susreta da je Abazović dobrodošao u Beograd i da je ovo početak jedne uspešne saradnje.

"Govorili smo o našim političkim i bilateralnim odnosima, ekonomskoj saradanji, investicijama, ulaganjima. Govorili smo o poljoprivredi, snabdevanju hranom, energetskim bilansima i kako da je jedni drugima pomognemo na jesen i predstojeću zimu", rekao je Vučić.

On je istakao da su razgovarali i o važnim političkim pitanjima.

"Čini mi se da smo neka velika politička pitanja, koja su nas nekada razdvajala, a o kojima smo danas govorili, uspeli na konkretan način i da razrešimo", rekao je Vučić.

On je zahvalio Abazoviću na poseti i ocenio da je ovo početak uspešne saradnje kroz dobro upoznavanje ministara obe vlade i da time može da dođe do još bolje i konkretnije saradnje u budućnosti.

"Verujem da ćemo izgraditi veliki napredak u odnosima", poručio je Vučić.

Abazovic pozvao Vucica da poseti CG i građane na letovanje

- Crnogorski premijer Dritan Abazović pozvao je danas predsednika Srbije Aleksandra Vučića da poseti tu zemlju, kao i građane Srbije da letuju u Crnoj Gori.

"Više ste nego dobrodošli u svoju bratsku Crnu Goru", poručio je Abazović posle susreta sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Zahvalio je Vučiću na, kako je rekao, toploj, dobrodošlici i kontruktivnom sastanku, na kome je najviše reči bilo o reginalnoj saradnji.

"Verujem da to otvara velike horizonte buduće saradnje dve zemlje, a naročito kada je u pitanju infrastruktura i nadolazeća kriza. Mislim da smo neka pitanja već zaokružili jutros na sastanku i potvrdili sa predsednikom", rekao je Abazović.

Kaže da je na njegov upit predsednik Vučić uspeo da reši još jedno važno pitanje značajno za građana CG, a naročito za poslanike u crnogorskoj skupštini.

Vučić je, preneo je Abazović, zamolio ministra unutrašnjih poslova da se izmeni dosadašnja praksa, koja je postojala zbog različitih stvari i da će od 1. jula svi građani CG, među kojima su i političari, poslanici, predstavnici vlade moći, kako to i dolikuje, da ulaze u Srbiju bez ikakvih restrikcija.

Abazović je istakao da je i to pitanje rešeno u dobrom duhu, kao i da i ostala pitanja mogu da se realizuju.

"Kada je reč o regionalnoj saradnji, verujem da ćemo od jeseni imati i konkretne vidove saradnje dve države. U svakom slučaju nastavljaju se lepe i pozitivne vibracije tokom posete Srbiji i verujem da u ovom dobrom duhu ne postoji pitanje koje ne možemo rešiti. Za neka je potrebno vreme", rekao je Abazović.

Zahvalio je Vučiću na gostoprimstvu i istakao da se nastavlja intenzivna saradnja dve države.

(Tanjug Foto: Instagram)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Novovizantija

29.06.2022 14:23

Imace, naravno da se ukljuci i Grcka i Makedonija ... Bez Grcke i Makedonije imamo poligon ...

ODGOVORITE
Name

Goranka

29.06.2022 15:20

Grcka je ulaskom u EU i u NATO vec pokazala gdje ona hoce. A drugo je to sto bi mi u Srbiji htjeli da Grcka sve to promjeni i ide sa nama. Iako Grcka ima skoro duplo vise stanovnika nego nas i iako Grcka puno vise zaradjujeod turizma sa EU nego sto zaradjuj sa Srbijom mi bi da budemo glavni i da se pitamo za sve

Name

Re

29.06.2022 15:42

Sta lupas ti mjesecima vec ko ti dade telefon u ruke

Name

BRAVO

29.06.2022 15:39

TAKVI MLADI POLITICARI TREBAJU I RS I BIH. A NE BURLINE FUKARE LOPOVI STSRCI I DZUKELE

ODGOVORITE
Name

Raso

29.06.2022 15:40

Prpa brale...ostacete gladni pa trci Dritko put BG, glumi brata samo da vam Vucko da malo hrane. Sve je to providno majstore. Ali...samo neka se prica pa makar i neiskreno.

ODGOVORITE
Name

Dobro

29.06.2022 15:46

Dogovorili su se, dobro je bez EU ... A tako i treba ... Grcka ce biti tu mozda problematicna jer ovi nasi nisu azurni oko Grcke ... Paralelni savezi, pa dobro ... Grcka EU marioneta, ah ... Pa Turska nam ovaj put vise pomaze ... Zaista rat izmedju Turske i Grcke je losa stvar ... Ali podvodnik prema Evropi sa juga mora biti spreman ... Posle propasti medija ce slediti opet talas slican Ukrajini ...

ODGOVORITE
Name

Go

29.06.2022 18:14

Vrjeme je da shvate da bez Srbije su pali njima šiptari samo mogu uzeti kašu ali moraju razmisliti . Vučko vidi i zna kako će Srbiji biti dobro a uz to se mora i unutar zemlje boriti protiv Srbomrzaca koji do sada su spavali i nisu ništa radili sem da su krali sebi i rodbini . Bravo Vučko

ODGOVORITE