SDA-SNSD-HDZ neće sačuvati vlast opstrukcijom izbora

''U normalnim zemljama, vlast pada kada budžet nije usvojen do Nove godine. Savjet ministara je imao zakonsku obavezu da budžet za 2022.godinu predloži do 15.oktobra prošle godine. Varaju se ako misle da će vlast sačuvati opstrukcijom izbora. Vladajuća garnitura SDA-SNSD-HDZ je već prošlost i to će biti verifikovano 2.oktobra'', poručio je predsjednik DNS-a Nenad Nešić.  

Bosna i Hercegovina 21.05.2022 | 10:51
SDA-SNSD-HDZ neće sačuvati vlast opstrukcijom izbora

Izbori se moraju održati i novac mora obezbijediti Savjet ministara BiH. Neprihvatljivo je bilo kakvo nametanje i upotreba bonskih ovlašćenja.

Ovo je stav koji je iznio predsjednik DNS-a Nenad Nešić povodom najava Кristijana Šmita da bi mogla djelovati međunarodna zajednica.

''Ova zemlja ima svoje institucije i one treba da rade svoj posao. Čudno je da međunarodna zajednica sada brine o građanima a četiri godine nije brinula o tim istim građanima jer nije formirana Vlada Federacije BiH i te iste građane je ta ista međunarodna zajednica ostavila na repu za vakcine iz Кovaksa. U ovoj zemlji stvari idu naprijed samo kada su nam stranci daleko'', kazao je Nešić.

Predsjednik DNS-a ističe da DNS nikada nije i nikada neće podržati bilo kakvu upotrebu bonskih ovlašćenja, jer BiH ima svoje institucije i nije ničija gubernija.

''Možda je nekim strancima lijepo da dođu ovdje i budu važni i osjećaju se moćno, ali ovdje mi živimo i ovo je zemlja koju mi ostavljamo našoj djeci. Naše dvorište ne može niko urediti sem nas samih. Ovo što su stranci ovdje posadili nije uljepšalo dvorište nego je bačen korov sa kojim se danas borimo'', istakao je Nešić.

Predsjednik DNS-a ponovio je poziv Savjetu ministara da konačno počne raditi u skladu sa Zakonom i predloži budžet institucija za 2022.godinu kako bi bilo riješeno pitanje finansiranja izbora.

''U normalnim zemljama, vlast pada kada budžet nije usvojen do Nove godine. Savjet ministara je imao zakonsku obavezu da budžet za 2022.godinu predloži do 15.oktobra prošle godine. Varaju se ako misle da će vlast sačuvati opstrukcijom izbora. Vladajuća garnitura SDA-SNSD-HDZ je već prošlost i to će biti verifikovano 2.oktobra'', poručio je Nešić. 

(BN)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Али

21.05.2022 11:56

Хоће крађом. Твог ти посла, они ће се снаћи

ODGOVORITE
Name

Tatar

21.05.2022 12:11

Ako nisu voljom naroda mogli sačuvati vlast što bi to trebalo opstrukcija.

ODGOVORITE
Name

Domacica Radojka

22.05.2022 20:16

Od koje strane si ti sine?

ODGOVORITE