Sa užasnim kadrovima vlasti tonemo sve dublje

Zbog loših, nekvalitetnih i korumpiranih kadrova  vladajuće elite, kojih je sve više na važnim funkcijama u Republici Srpskoj, tonemo sve dublje, u potpuni mulj zadnjih političkih trgovina i sistema bez ikakvih društvenih vrijednosti, upozorio je predsjednik SDS Mirko Šarović, komentarišući imenovanje Кostadina Vasića za vršioca dužnosti direktora Instituta za javno zdravstvo RS.   

Republika Srpska 12.03.2022 | 10:26
Sa užasnim kadrovima vlasti tonemo sve dublje

Šarović kaže da su užasno loši kadrovi i loše upravljanje postali sinonim ove vlasti, ističući da nam takvi ne mogu donijeti ništa dobro.

 - Važno pitanje je da li ova, sve češća imenovanja nekompetentnih kadrova, nerijetko i sa sumnjivim prošlošću i kredibilitetom, znače da vladajuća koalicija više nema šta da ponudi, rekao je Šarović.

On je upitao da je li ovo što sada vidimo ustvari ono najbolje što imaju?

- I još važnije - dokle će nas ovakvi kadrovi dovesti ako, kao plod takve politike i takvih ministara, direktora i raznih drugih "upravljača", iz godine u godinu postadosmo jedna od dvije najkorumpiranije zemlje u Evropi, iz koje mladi a i svi koji mogu, bježe glavom bez obzira, napominje Šarović.

Prema njegovim riječima imena i kvalifikacije kadrova iz reda vladajućih, na bitnim i odgovornim funkcijama, odavno su fenomen za ozbiljnu psihosocijalnu analizu.

„Tim se detaljno moraju pozabaviti ozbiljni stručnjaci, a ne mi. Ali primorani smo. Jer nam baš takvi, sa diskutabilnim profilima, dosijeima, a nerijetko i  dijagnozama, svaki dan uništavaju i život i budućnost“, poručio je Šarović.

(BN)

                                  

Komentari / 12

Ostavite komentar
Name

NR

12.03.2022 10:04

Odlično rečeno. Ta politika vodi nas u čistu propast vrlo brzo. Ministri RS glasaju za imenovanje a kažu da nemaju ništa sa tim. Koji je to nonsens. A Šeranić kaže provjerićemo. Pa valjda se provjerava prije imenovanja a ne poslije

ODGOVORITE
Name

Tatar

12.03.2022 10:12

Kako god okrenes od'96 do danasnjeg dana mi tonemo brz obzira ko je na vlasti

ODGOVORITE
Name

RE TAtar

12.03.2022 19:01

A najviše potonuli od 92-96

Name

BL Analitičar

12.03.2022 10:18

Odavno nisam pročitao da je neko u ovoj zemlji dao bolju analizu kadrovske politike. To je glavni izvor naše propasti, a kriminal Milorada Dodika i njegove porodice je u sasvim drugom planu. Samo pogledajte Vladu RS u kojoj osam ministara nikada nije radilo u resoru kojim rukovode, pa onda kadrove u javnim preduzećima i medijima i slika naše propasti biće jasna

ODGOVORITE
Name

Hm

12.03.2022 10:25

I Ukrajinci su postavili ksvirača klavira za predsjednika pa evo dokle ih dovede! Ništa nije slučajno, nekome je izgleda u interesu da što više obezvrijedi RS. Neka nam je Bog u pomoći!

ODGOVORITE
Name

Idi ba skote.

12.03.2022 10:28

U Turskoj dogovoreno mineralno djubrivo. Sada dolazi vrijeme sjetve.

ODGOVORITE
Name

Poznavalac

12.03.2022 10:33

Kostadin ima fizionomiju neukog, grubog čovjeka sumnjivog morala, ne uliva povjerenje, čak štaviše izaziva dobojnost i djeluje vrlo neprosvijećeno i prosto. Tek kada pogledamo njegovu biografiju, shvatimo da je niskog morala i apsolutno nekompetentan. Vjerovatno bi na robiji bio u nekoj uređenoj zemlji. Smijenite mrcinu odmah!

ODGOVORITE
Name

BATO

12.03.2022 12:00

Kakvi su samo bili vaši kardovi ? Šaroviću, nabrojaću ti tvoje kadrove kada ste vi harali u sljedećem nastavku.

ODGOVORITE
Name

22 kvaka

12.03.2022 12:01

Lepih vremena za vašeg vakta.

ODGOVORITE
Name

SASA

12.03.2022 12:04

Svi ste isti kao jaje jajetu. Nikada do sada ni jedna vlast nije procesuirala nekoga iz prošle vlasti. Prema tome o čemu ti ovdje nama ? Prelijevaš iz šupljeg u prazno. Ko je od vas napisao program. , Ko ??

ODGOVORITE
Name

Хахахахихихихохохо

12.03.2022 15:22

Дођите у Вишеград да видите кадрова из снсд и партнера њихових.Таса пекар био замјеник начелника,а о начелницима одељења и савјетницима да не причам.Њима су потребни кадрови са мало знања,али да су одани полтрони.Зато град никад нихе био гори.Такви су и директори из снсд.

ODGOVORITE
Name

Radul

13.03.2022 06:18

Ti se ne razlikujes. Isti ste.

ODGOVORITE