Vučić o značaju slobodne trgovine Srbija sa Kinom

- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je sinoć na Instagramu snimak o najavljenom potpisivanju Sporazuma o slobodnoj trgovini sa Kinom, u kojem je ukazao na prednosti obezbeđivanja tako velikog i snažnog tržišta za Srbiju.

Srbija 06.02.2022 | 09:10
Vučić o značaju slobodne trgovine Srbija sa Kinom

Vučić, koji je boravio u poseti Kini, naglasio je u snimku da je Srbija donela odluku, za razliku od mnogih zemalja, da ide ka potpisivanju i da razgovara sa kineskim partnerima o slobodnoj trgovini.

"Kada obezbedite veliko i tako snažno tržište kao što je kinesko, slobodan pristup takvom tržištu, gde možete da se takmičite, gde nemate ograničenja u carinama i bilo kakvim drugim taksama i dažbinama, onda nemamo problem sa tim da obezbedimo ogroman posao za, od "Budimke" do svake druge fabrike za preradu voća i povrća u našoj zemlji, do svih naših vinara, svih naših proizvođača rakije", naveo je predsednik Srbije.

Istovremeno, kako je dodao, "popravljaćemo time kvalitet i dobijati novi novac da možemo da ulažemo, da zanavljamo proizvodnju i da pomažemo ljudima da mogu da ostvaruju nove velike pobede".

"Živelo čelično prijateljstvo Srbije i Kine", napisao je Vučić ispod snimka na Instagram nalogu "avucic".

(Tanjug) 

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

xxx

06.02.2022 08:51

ponos drzave srbije presednik A LEKSANDAR VUCIC i ponos ravnog rostova presednik kojise bori za svoj narod i svoju drzavu

ODGOVORITE
Name

Bok

06.02.2022 11:26

Pileće i svinjske nogice, leteći automobili. Slijedi nama Srbima zlatno doba, ali u Austriji.

ODGOVORITE
Name

Auuu

06.02.2022 12:11

Crna zemljo otvori se pa kinezi rade za hranu samo eto dzabne radne snage bjezte djecooo u Evropu! I ne okreci se sine!!! Tuga nevjerovatno u 21 vijeku na brdovitom balkanu!

ODGOVORITE
Name

Cudne li ekonomije

06.02.2022 18:19

Mozda se misli na slobodnu trgovinu, kao sa ovima sa Balkana i sire. Koji otvaraju preduzeca po Srbiji (u kojima radnici nose pelene) dobijaju enormne subvencije a Srbija?

ODGOVORITE