Srbija donirala Mostaru briseve za testiranje na virus

Vlada Srbije donirala je gradu Mostaru 120.000 briseva za pi-si-ar testiranje na virus korona, što će zdravstvenom centru u tom gradu biti dovoljno da podmiri potrebe uzimanja uzoraka na kovid 19 u narednih godinu dana.

Bosna i Hercegovina 27.01.2022 | 16:56
Srbija donirala Mostaru briseve za testiranje na virus

Donacija od 60.000 transportnih medijuma, koji se sastoje od epruvete i dva brisa za uzorkovanje, krenula je danas za Mostar, čijim će građanima biti omogućeno i značajno unaprijeđeno testiranje na virus korona, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Iz Vlade podsjećaju da je saradnja sa Mostarom intenzivirana nakon posjete premijera Srbije Ane Brnabić tom gradu u oktobru prošle godine i njenih sastanaka sa potpredsjednikom Skupštine grada Veliborom Milivojevićem i gradonačelnikom Mariom Кordićem, sa kojima je ova donacija dogovorena i realizovana.

U saopštenju je navedeno da je Srbija od početka pandemije u više navrata pomagala zemlje regiona medicinskim materijalom, lijekovima, zaštitnom opremom i vakcinama, koje su bile najpotrebnije njihovim susjedima.

"Takođe, ponosimo se činjenicom što su građani regiona mogli da se vakcinišu u našoj zemlji", istakli su u Vladi Srbije.

(Srna Foto:AAgencije/Arhiv) 

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Emilija kokic

27.01.2022 16:07

Bice pozitivnih brdo...

ODGOVORITE
Name

Kurdija

27.01.2022 16:35

Dzaba vam vasa donacija,,daleko vam lepa kuca.

ODGOVORITE
Name

Hvala

27.01.2022 16:35

Fino da se nesto cuje pozitivno.

ODGOVORITE