Provjeravaju se navodi o atentatu na Vučića i u CG

- Specijalno državno tužilaštvo (SDT) Crne Gore obavešteno je o navodima da je grupa, koju je formirao osumnjičeni vođa "kavačkog klana" Radoje Zvicer pripremala atentat na predsednika Srbije Aleksandra Vučića i preduzima određene aktivnosti, potvrđeno je portalu RTCG iz crnogorske policije.

Region 26.01.2022 | 17:37
Provjeravaju se navodi o atentatu na Vučića i u CG

"Povodom informacije iz medija da 'crnogorski državljani planiraju likvidaciju predsjednika Republike Srbije Aleksandra Vučića' a na koje se pozivate, obavještavamo vas da Uprava policije Crne Gore ostvaruje saradnju sa nadležnim međunarodnim partnerima u ovom slučaju, te da je o navedenom upoznato i Specijalno državno tužilaštvo preko Specijalnog policijskog odjeljenja koji u okviru svojih nadležnosti preduzimaju određene aktivnosti", naveli su iz Uprave policije za portal RTCG. 

Prema nezvaničnim saznanjima tog portala, crnogorska policija dobila je informacije od međunarodnih partnera o Zviceru i planovima da se ubije Vučić u isto vrijeme kada je ta informacija dostavljena srpskoj policiji. 

Zvaničnici u Srbiji su 24. januara u saopštenjima tražili da država preduzme sve i otkrije ko je pokušao da organizuje atentat na Vučića.

Kao organizator, pomenut je Zvicer. 

Za Zvicerom je Crna Gora 21. maja 2021. godine raspisala međunarodnu potjernicu zbog sumnje da je, sa još devet osoba, formirao kriminalnu organizaciju i izvršio teško ubistvo.

Zvicer se u medijima pominje kao jedan šefova “Kavačkog klana”, jednog od dva kotorska klana iz Crne Gore, prenosi portal RTCG.

(BN/RTCG)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Romanija

26.01.2022 20:17

Kakav atentat, sve izmišljeno zbog stolice, ode on polako

ODGOVORITE
Name

Nole

27.01.2022 06:19

Naravno,samo glup to ne vidi...

Name

Na vrh gore romanije...

27.01.2022 17:22

Tako je brate.