Niko nema srca da kaže majci da joj je sin Aki preminuo!

U Makedoniji vladaju tuga i neverica, cela država žali za Akijem Rahimovskim. Pevač Parnog valjka rođen je 5. juna 1955. u Nišu, ali se ubrzo s porodicom preselio u Skoplje. Kako mu je otac bio profesor muzike, sa sedam godina je krenuo u muzičku školu, odsek klavir i pevanje. U glavnom gradu Makedonije i danas živi njegova majka, kojoj niko nema srca da saopšti za veliki gubitak.

Magazin 24.01.2022 | 18:26
Niko nema srca da kaže majci da joj je sin Aki preminuo!

- Pevač je planirao put u Makedoniju jer je hteo da vidi majku, kojoj je loše. U šoku smo i ne verujemo da se to dogodilo, očekivali smo ga. U petak sam se čuo s Akijem, zamolio me je da dođem po njega autom na aerodrom u Skoplju, majka mu je dosta loše i hteo ju je barem još jednom videti. Trebalo je da sleti u nedelju po podne - priča za hrvatski portal 24 sata Zdravko Sitnovski Sitna, muzičar i Akijev bliski prijatelj.

 
Aki Rahimovski
FOTO: DRAGAN KADIĆ

Majka jednog od najboljih vokala Balkana živi u domu za stare.

- Mama mu se jako veselila. U domu je svima rekla da joj dolazi sin i zamolila je zaposlene da je srede jer joj dolazi njen Aki. Majci još nisu ništa rekli - izjavio je Sitnovski u nedelju po podne.

Da je Aki trebalo za vikend da dođe u Makedoniju, govori i Garabet Tavitjan (69), bubnjar rok grupe Leb i sol.

- U šoku smo i ne verujemo da se to dogodilo jer smo ga očekivali u Skoplju. Ovo je veliki gubitak za muzičku scenu. Bio je naš veliki prijatelj, naš brat. Dolazio nam u kuću. Izvanredan pevač i legenda jugoslovenskog roka. Golema tuga - neutešan je bubnjar Tavitjan.

Vlatko Stefanovski
FOTO: KURIR TELEVIZIJA

S frontmenom Parnog valjka nerazdvojan je bio i Jurica Pađen. S Akijem i Huseinom Hasanefendićem Husom 1975. godine osnovao je bend.

- Aki i ja smo bili jako bliski, godišnje smo provodili više od 150 dana na putu. Bili smo mladi, voleli smo svirati. Nismo imali ideju u kakvu priču se to razvija, a razvilo se u veliku. Tad o tome nismo razmišljali i nismo bili svesni, važno nam je bilo samo da sviramo. Aki je bio rođen za pozornicu, sjajan frontmen, u Hrvatskoj takvog nemamo. Puno smo toga prošli zajedno - rekao je Pađen.

Aleksandar Aki Rahimovski iznenada je preminuo u subotu u 67. godini u Novom Mestu u Sloveniji. Pevaču Parnog valjka pozlilo je u kući, nakon čega je primljen u bolnicu, gde je i umro. Sahrana će biti obavljena u Zagrebu.

Jurica Pađen
FOTO: MARINA LOPIČIĆ

(Kurir.rs/ 24 sata.hr)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Ovo

25.01.2022 15:28

Je,tako pretuzno.

ODGOVORITE