SA: Zaplijenjena veća količina oružja i narkotika

- Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ sarajevskog kantona su, u okviru istrage ubistva lica čiji su inicijali К.L, pretresli na području Sarajeva dva stana i pronašli veću količinu oružja i narkotika, te uhapsili jedno lice.

Bosna i Hercegovina 22.01.2022 | 11:42
SA: Zaplijenjena veća količina oružja i narkotika

Rasvjetljavajući ubistvo koje se dogodilo u četvrtak, 20. januara, na području opštine Novo Sarajevo, policija je juče na osnovu prikupljenih saznanja i dokaza pretresla stan u Ulici Džemala Bijedića, kojeg, između ostalog, koristi lice iz Sarajeva čiji su inicijali A.A, saopšteno je iz kantonalnog MUP-a.

Tokom pretresa u stanu su pronađene dvije ručne bombe, jedan raketni bacač, devet pušaka, dva pištolja, 1.067 metaka, dva prigušivača, 370 grama heroina, 525 grama marihuane, 40 grama kokaina, 1.150 grama spida, tri digitalne vage, dvije mašine za vakumiranje, futrola i pribor za oružje.

Pretres je obavljen uz prethodno pribavljenu naredbu Suda, pod nadzorom Кantonalnog tužilaštva Sarajevo.

Lice A.A. je lišeno slobode zbog sumnje da je počinilo krivična djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet droge, nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija i posjedovanje vatrenog oružja bez odobrenja nadležnog organa.

Uhapšeni je predat u prostorije za zadržavanje lica lišenih slobode MUP-a Кantona Sarajevo, te će se nad njim tokom dana nastaviti kriminalistička obrada.

Istog dana policijski službenici izvršili su pretres još jednog stana u Ulici Džemala Bijedića, te pronašli i oduzeli određenu sumu novca za koju se sumnja da pripada jednom od osumnjičenih za ubistvo, a koji je protivpravno stekao izvršenjem krivičnih djela.

Osim A.M. za kojim je ranije raspisana potraga, identifikovana su još dva lica iz Sarajeva koja se dovode u vezu sa izvršenim ubistvom i za istim je raspisana potraga. Riječ je o licima čiji su inicijali S.A. i V.V.

Policijski službenici pod nadzorom Кantonalnog tužilaštva Sarajevo nastavljaju dalji rad na dokumentovanju krivičnih djela, te pronalasku lica koja se dovode u vezu sa ubistvom К.L. 

(Srna Foto: MUP KS)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Pa je li normalno

22.01.2022 14:29

Da vi pišete inicijale onih koje tražite. To je bruka od Policije. Dajete im znak da bježe.

ODGOVORITE
Name

Tatar

22.01.2022 14:56

Pa sta ce drugo biti zaplenjeno u kuci jednog kriminalca nego droga i oruzje.Nece biti knjige

ODGOVORITE