Vlada suzdržana: Za sada ništa od dokapitalizacije

Prlikom glasanja na Skupštini akcionara “Hidrolektrana na Trebišnjici” predstvanik većinskog kapitala, Vlade Republike Srpske, bio je suzdržan čime je zaustavljen plan HET-a da se to preduzeće dokapitalizuje prodajom akcija putem Banjalučke berze.

Republika Srpska 21.01.2022 | 15:51
Vlada suzdržana: Za sada ništa od dokapitalizacije

I dok u HET-u kažu su tu odluku Vlade shvatili da bi jasnije dafinisali pravila i spriječili da mali akcionari budu oštećeni, u opoziciji smatraju da su ostvarili pobjedu i spriječili veleizdaju Republike Srpske.

Podsjetimo, Skupštini akcionara HET-a dozvoljeno je prisustvo predstvanika opozcije Vukote Govedarice (SDS) i Ljubiše Krunića (PDP), dok je Nebojša Vukanović (Lista za pravdu I red) zaustavljen na uluza jer navodno nije imao validnu punomoć od malih akcionara da ih predstvalja na Skupštini.

Rukovodstvo HET-a nije navelo na koji novi način planira izvršiti dokapitalizaiju tog preduzeća, ali kako tvrde to će biti u narednih desetak dana.

(BN)

Komentari / 11

Ostavite komentar
Name

!

21.01.2022 15:08

Bravo Vuleee

ODGOVORITE
Name

HIFA

21.01.2022 15:38

Zaustavili jer znaju da bi Federacija dala naj bolju ponudu ,bolje dat braci Rusima za sitnu paru !

Name

‼️

21.01.2022 15:59

Bravo Bravo Vukane!!!!Al ako se poslije izbora zak....s ima da te prstimo ko ti sudije

Name

Milan za HIFA

21.01.2022 16:23

Takvu šuplju priču možeš prosipati samo u svojoj mehani. Prvo, u prvom krugu emisije akcija mogu učestvovati samo postojeći akcionari, a to su Republika Srpska sa 65% akcija, fond PREF Republike Srpske sa 10%, Fond za restituciju Republike Srpske sa 5%, pojedini investicioni fondovi i sitni akcionari u različitim procentima. Kriterijum za uspješnost emisije akcija je da se otkupi najmanje 60% emisije akcija. Republika Srpska će u prvom krugu otkupiti 65% emitovanih akcija, tako da će emisija biti oglašena uspješnom i neće se uopšte ići u drugi krug emisije akcija. Znači ni teoretska šansa ne postoji da se u prvom krugu emisije pojavi Elektroprivreda Federacije BiH. Drugo, Elektroprivredu Federacije nema šta pašče ujesti jer su do prije nekoliko sedmica imali štrajkove i još su na granici otvaranja stečajnog postupka. Sve u sve, nemojte da vam bude muka zbog toga što će Republika Srpska graditi svoju hidroelektranu u vlasništvu Republike Srpske jer je Republika Srpska unutar BiH.

Name

Ilija

21.01.2022 15:38

Ma naći će načina da to što su nakastili i da urade crvendaći.

ODGOVORITE
Name

Madzar

21.01.2022 16:21

Ovo ide Orbanu vidjecete sve je dogovoreno kao povrat za obecanu pomoc Orbana RS

Name

re

21.01.2022 16:25

To je trebalo mmnogo ranije uraditi ,a ne obarati vrijednost

Name

Акционар

22.01.2022 08:20

Пусти будалу.Изгледа да ће их тужити због узнемиравања јавности.Био сам на скупштини испред малих акционара и схватио да ови бунтовници немају елементарно знање о акционарском друштву а то им је и образложила госпођа која је представљала Чајевец.Крунић је био припит и питао је нека чудна питања око непостојећих кредита и неких разлика у милионима од емисије које не постоје тј. није добро израчунао.На крају са ходника сам чуо да ће се докапитализација завршити чим мало још прегледају ствари око малих акционара и што би рекао један од акционара из Сплита:"Ово је национализација".Заиста држава учвршћује своју позицију али не узима ником ништа јер купује своје акције по прописаним правилима.

Name

re

22.01.2022 13:27

Pa nisu prioritetne ,dividende nema de bi je reinvestirali!!!Ma bice tu jos nekoliko manevara akcijama da bi se knjige zatvorile.Matenatika

Name

yoki

21.01.2022 17:09

Svaka cast opoziciji ali oni to nece uspjeti sprijeciti. Vepronja je velika bitanga.

ODGOVORITE
Name

BANJA LUKA

21.01.2022 22:22

GLASA ZA VUKANA. MJEMU TREBA 10 POSLANIKA U PARLAMENTU REPUBLIKE I OVO ĆE BITI VELIKA ŠANSA ZA OPSTANAK. NARAVNO TU SU I SFS I PDP KAO I JOŠ NEKOLIKP NEDOKAZANIH OPOZICOONIH STRANAKA...

ODGOVORITE