Nov skandal na AO: Rubljov priznao da je došao pozitivan

Još se dugo neće smiriti talasi nastali oko deportacije Novaka Đokovića, a svakodnevno nam stižu nove informacije tim povodom iz Australije.

Tenis 20.01.2022 | 12:31
Nov skandal na AO: Rubljov priznao da je došao pozitivan

Tako je šesti teniser sveta Rus Andrej Rubljov u četvrtak posle meča protiv Litvanca Rikardasa Berankisa izjavio da je u Melburn doputovao pozitivan na koronavirus.

On je govoreći o testiranju na Australijan openu istakao da je ono proređeno i da on lično ne radi PCR test jer je bio pozitivan kada je stigao.

"Mene lično sada ne testiraju jer sam tek preboleo virus korona. Kada sam leteo u Australiju još sam bio pozitivan, ali nivo kovid SS, kako se to zove, neću lagati, bio je vrlo nizak i nije opasan. Bilo mi je dopušteno da uđem u zemlji. Osim toga, proveo sam više od deset dana u karantin", rekao je Rubljov.

"Možda bih i dalje bio pozitivan. Ali više nisam zarazan i opasan. Budući da sam bio bolestan, više ne radim PCR testiranje", dodao je Rubljov.

Podsetimo, Novaku je oduzeta viza za ulazak u Australiju pod objašnjenjem da je, kao nevakcinisan i bez obzira na potvrdu o preležanom virusu u decembru, opasan za tu državu.

Rubljov će u 3. kolu Australijan opena igrati protiv Hrvata Marina Čilića.

(B92 Foto: Profimedia) 

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

BOŽE PRAVDE

20.01.2022 12:11

DABOGDA POCRKALI SVI KOJI SU UČESTVOVALI U PRESUDI NOVAKU I TO NA RESPIRATORU OD CORONE

ODGOVORITE