EU mora biti „visoko oprezna“ i da ne dozvoli Litvaniji da naruši odnose sa Kinom

Džao Liđijen, portparol Ministarstva spoljnih poslova Kine je juče naveo da Litvanija namerava da naruši kinesko-evropske odnose svojim greškama. Ponašanje Litvanije je neodgovorno i veoma opasno. EU mora biti visoko oprezna prema tome, rekao je Džao.

Svijet 19.01.2022 | 09:26
EU mora biti „visoko oprezna“ i da ne dozvoli Litvaniji da naruši odnose sa Kinom

Džao je dao ove komentare nakon jednog nezvaničnog sastanak šefova diplomatije zemalja EU, na kojem je optužena Kina zbog “nasilnog” ponašanja prema Litvaniji.

Kineski portparol je istakao da su razlozi i rezultati sadašnjih napetih odnosa između Kine i Litvanije kristalno jasni.

“Nadam se da će EU razlikovati pravo od pogrešnog, pridržavati se politike o jednoj Kini i čvrstog obećanja, koje je učinila povodom osnivanja diplomatskih odnosa sa Kinom, dakle da zadržati objektivan i pravedan stav, da očuva čvrst i stabilni razvoj kinesko-evropskih odnosa sa konkretnim akcijama”, kazao je Džao Liđijen, javlja KMG.

(BN) 

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Oj siri kolo

19.01.2022 08:58

Kozaracka lolo ... Oj siri vece bolje se okrece ...

ODGOVORITE
Name

Ove

19.01.2022 09:08

Članice EU počele su mnogo da kake.

ODGOVORITE
Name

Dosta

19.01.2022 15:14

I vas Kineza vise drzte se Azije i tisina sta bi oni sad malo i evropljanima diktirali malo morgen

ODGOVORITE
Name

Re Dosta

19.01.2022 16:56

Pomoli se Bogu da kinezi ne počnu uvoditi sankcije, Svijet nije svestan šta kinezi mogu da urade sa sveskom privredom. Ja se nadam da do toga neće doći, ako dodje mnogi će gladovati.