Merkel i u penziji najpopularnija među Nijemcima

- Popularnost bivše nemačke kancelarke Angele Merkel raste, iako već neko vreme nije u politici, kao ni na čelu vlade.

Svijet 18.01.2022 | 08:44
Merkel i u penziji najpopularnija među Nijemcima

Prema najnovijoj anketi INSA sprovedenoj za "Bild", Merkel ne samo što se nalazi na prvom mestu kao najomiljenija nemačka političarka, nego je tu prednost uvećala u poslednjih mesec dana, uprkos povlačenju iz politike.

Bivša kancelarka sada ima podršku 59,3 odsto građana, što je za tri procentna poena više u odnosu na rezultate ankete od 29. novembra.

Na drugom mestu najpopularnijih nemačkih političara je ministar zdravlja Karl Lauterbah, dok je na trećem mestu i dalje aktuelni kancelar Olaf Šolc sa 51 odsto podrške ispitanika.

(Tanjug Foto: Agencije/Arhiv) 

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Komentar

18.01.2022 07:57

Ne znam koje to agencije pisu, ali te ankete nemaju sanse da bi bile istinite ili objektivne. Raspolozenje u Njemackoj je sve, ali ne pro Merkel ili Lauterbah ili Solz. Merkel je zapocela a ovi zavrsavaju: raspad zdravstvenog sistema, rast cijena, migraciona politika, eko porezi.... To Nijemci niti vole niti hoce, pa prema tome se moze samo naslutiti ko je sprovodio tu anketu.

ODGOVORITE
Name

Maxo

18.01.2022 08:01

Te ankete sto se telefonski sprovode mozete zaboraviti jer zovu uglavnom po danu i na fiksne brojeve gdje se javljaju Penzioneri koji nju podrzavaju. Mladi rade ili su u Skoli i imaju mobilne i nisu u Telefonskim imenicima tako da njih niko nista nepita.

ODGOVORITE
Name

Xxx

18.01.2022 09:12

Odmaje staviti za presednika penzionera.

ODGOVORITE
Name

NAJ BOLJA POLITICARKA

18.01.2022 10:16

MERKEL JE NAJ BOLJA POLITIČARA OVOG I PROŠLOG VJEKA. OSJETIO SAM JA.. U NJEMACKOJ SAM.. BRAVO MERKEL DA SI ŽIVA I ZDRAVA JOS 1000 GOD.. POZDRAV DRASKO MUNCHEN

ODGOVORITE
Name

QYX

18.01.2022 14:56

U Njemačkoj živim 52 godine i doživio i izpratio mnogo kancelara.Angela Merkel je po mnogo čemu posebna.Napravila je nekoliko grašaka,ali te greške nisu napravile neke veće probleme.Siguran sam kada bi se ponovo kandidovala,bila bi opet izabrana i pobijedila svakog Kandidat.Želim jo dobro zdravlje i dug život...

ODGOVORITE