Betmen je spasao svet, ali ne i svoju kuću

Vila koja se koristila za snimanje filmova o Betmenu danas je napuštena i potrebno je na desetine miliona funti da bi joj se vratio stari sjaj kojim je publiku ostavljala bez daha jer je bila dom dostojan jednog superheroja.

Zanimljivosti 05.01.2022 | 16:39
Betmen je spasao svet, ali ne i svoju kuću

Mentmore Towers izgrađen je između 1852. i 1854. za bogatu porodicu Rotšild, a prostrani letnjikovac korišćen je kao mesto snimanja hit filmova kao što su "Batman Begins" ili "The Mummy Returns".

Međutim, nakon što je propao dogovor o pretvaranju vile u hotel, zamak je ostao napušten. Krov tog zdanja prokišnjava, a neki delovi su se urušili.

Ovaj objekat se nalazi u registru engleske kulturne baštine koja je u opasnosti. Njegovo stanje se opisuje kao loše, sa tendencijom daljeg propadanja.

Jedino je glavna dvorana sačuvala stari sjaj. Stručnjaci objašnjavaju da je vila u jako lošem stanju i da njena obnova iziskuje velika novčana sredstva.

Betmen je spasao svet, ali ne i svoju kuću

Bilo bi lepo da ovo zdanje preuzme neki moderni Brus Vejn koji će vilu iz koje je Betmen polazio u sve svoje akcije spasti od daljeg propadanja, a to bi bilo delo jednog superheroja.

(24sedam.rs)

Komentari / 0

Ostavite komentar