Japanac zarađuje milione a ne radi ništa!?

Šoji Morimoto iz Japana je zarađuje milione gotovo ne radeći apsolutno ništa ovaj 37-godišnjak čak nema ni dan radnog staža. Njegova ideja mu je pomogla da živi lagodno, a da uloži minimum napora…

Zanimljivosti 05.01.2022 | 15:24
Japanac zarađuje milione a ne radi ništa!?

Šoji Morimoto, 37-godišnjak iz iz Tokija u Japanu, unajmljuje sebe ljudima kojima je potrebna normalna osoba da im pravi društvo radeći stvari kao što su odlazak na večeru ili igranje video igrica Prostije rečeno on zarađuje velike svote ne radeći – ništa!

Posljednje dve godine Šoji Morimoto se oglašava kao osoba koja “može jesti i piti, i dati jednostavne povratne informacije, ali ništa više ne čini”.

Od Šoija se traži da radi razne stvari. Ponekad sudeluje u video igarama kao gejmer ako grupi prijatelja nedostaje igrač.

37-godišnji Šoji kaže da je preplavljen s više od 3000 zahtjeva ljudi koji očajnički žele da ga angažuju za razne stvari

Za početak je pružao svoje usluge “iznajmljivanja koji ništa ne radi” besplatno, ali sada naplaćuje 10.000 jena (otprilike 80-ak evra) po zahtevu piše Mirorr

U drugim prilikama pratio je ljude koji su podneli zahtjeve za razvod ili osiguravao ispraćaj ljudima koji se sele kući.

Šoji je iskren u pogledu onoga što nudi.

“Tokom usluga pratim svoje kupce na sve za što sam im potreban.“Odgovaram na njihova pitanja, slušam ih, klimam glavom kad treba.
“Bilo je malo neugodno u početku, ali sam se s vremenom navikao”, rekao je za Vice.

Osim što je pratio nekoga u vožnji helikopterom u Disnilendu, Šoji je slušao varalicu kako priznaje svoje preljube Takođe je otišao u bolnicu kako bi proveo neko vreme s klijentom koji je pokušao samouboistvo.

Šoji je ispričao kako ga je jedna 36-godišnjakinja angažovala najmanje 10 puta, a pravio joj je društvo kad je išla na sastanke ili u seks šop

“Slušao me je bez osuđivanja i bez problema sa mnom išao u seks šop. Osećala sam se kao da imam podršku dok je uz mene, a pritom mi nije nametao svoje mišljenje”, otkrila je ova klijentkinja.

 

(Zanimljivostidana.com)

Komentari / 0

Ostavite komentar