Austrijski hirurg pacijentu amputirao pogrešnu nogu!

Hirurškinja u Austriji kažnjena je jer pacijentu prošle 2020. godine amputirala pogrešnu nogu! Starijem pacijentu odstranjena je desna noga umesto leve a greška je otkrivena tek dva dana kasnije posle operacije.

Zanimljivosti 07.12.2021 | 15:31
Austrijski hirurg pacijentu amputirao pogrešnu nogu!

Sud u Lincu danas je proglasio hirurga (43) krivom za grubi nemar i kaznio je sa 2.700 evra. Udovici pacijenta, koja je umrla pre nego što je slučaj dospeo na sud, dodeljena je i odšteta od 5.000 evra piše BBC.

Pacijent je u maju došao u kliniku u Frajštatu kako bi mu amputirali nogu, ali je hirurškinja pre operacije označila pogrešnu nogu prenosi agencija AFP.

Greška je uočena tokom rutinske promene zavoja, a pacijentu je rečeno da će morati da mu amputiraju i drugu nogu.

Tada je bolnica saopštila da je greška nastala kao „rezultat niza nesrećnih okolnosti”. Direktor se javno izvinio na konferenciji za novinare.

Hirurg je na sudu izjavila da je došlo do greške u lancu komandovanja u operacionoj sali. Na pitanje zašto je označila desnu nogu, a ne levu, rekla je: “Jednostavno ne znam”.

Posle nesrećnog događaja, opztužena hirurškinja je počela da radi na drugoj klinici. Dok je polovina njene kazne je ukinuta

(Zanimljivostidana.com)

Komentari / 0

Ostavite komentar