Nove mjere: Bez proslava, zatvaraju se klubovi u CG

U Crnoj Gori se novim epidemiološkim mjerama, koje su od danas na snazi, zabranjuju proslave Nove godine na otvorenom, svadbe na otvorenom i u zatvorenom, kao i rad noćnih klubova.

Region 15.11.2021 | 09:22
Nove mjere: Bez proslava, zatvaraju se klubovi u CG

Takođe, ograničava se vrijeme rada ugostiteljskih objekata do ponoći i zabranjuje organizovanje učeničkih ekskurzija i izleta, privatnih proslava i rođendana, a boravak u kućama i stanovima se preporučuje samo članovima istog domaćinstva.

Nacionalna digitalna kovid potvrda od ranije je uslov za prelazak državne granice, za boravak u unutrašnjosti ugostiteljskih objekata, za prisustvo predstavama i sportskim takmičenjima.

Vlada Crne Gore i dalje razmatra mogućnost da od 1. decembra bude uvedena obaveza posjedovanja Nacionalne digitalne kovid potvrde za kompletnu javnu upravu - zdravstvo, prosvjetu, Upravu policije, Vojsku, prenosi RTCG.

Ako te mjere budu usvojene, od 1. decembra Nacionalna digitalna kovid potvrda biće nužna i za ulazak u javni prevoz, tržne centre, teretane, poslovne prostore i poslovne zgrade u kojima djelatnost obavljaju više od tri privredna društva, odnosno preduzetnika i objekte površine veće od hiljadu metara kvadratnih u kojima se vrši trgovina na malo neprehrambene robe.

(Tanjug  Foto:Sputnjik)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

A

15.11.2021 09:29

Da li će se moći preći iz jedne Mjesne zajednice u drugu?

ODGOVORITE
Name

RE

15.11.2021 16:26

Propali vec jesu.

Name

Nole

15.11.2021 11:53

Uvode zabrane za Novu godinu,zbog estradnih zvezda iz Srbije.Pa sto ne uvedose letos kad je bila turisticka sezona.Jadnici...

ODGOVORITE
Name

Propali

15.11.2021 12:37

Da Bog da

ODGOVORITE