Bijeljina: Namjerno ometaju proces javnih nabavki

Zbog učestalih, uglavnom neosnovanih, žalbi ponuđača, Gradska uprava grada Bijeljina prethodnih mjeseci se suočava sa problemom otežanog sprovođenja postupaka javnih nabavki, što, najviše osjećaju građani zbog neodržavanja komunalne infrastrukture ili nerealizovanja infrastrukturnih projekata.

Republika Srpska 25.10.2021 | 14:47
Bijeljina: Namjerno ometaju proces javnih nabavki

Ovo je saopšteno iz Gradske uprave Bijeljina,dodajući da jedna od takvih javnih nabavki je i postupak za izbor najpovoljnijeg ponuđača za pružanje usluga održavanja javne rasvjete i video nadzora na teritoriji grada Bijeljina.

"Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove i zaštitu životne sredine uredno je pokrenulo proceduru izbora pružaoca. Međutim, preduzeće GP „Gradip“ A.D. iz Prnjavora je izjavilo žalbu na tendersku dokumentaciju, zbog čega je postupak otvaranja ponuda morao biti odgođen do donošenja odluke po žalbi", stoji u saopštenju.

"Postupajući po zakonskim propisima, Gradska uprava je dostavila navedenu žalbu i izjašnjenje na navode žalbe Kancelariji za razmatranje žalbi BiH - filijala Banjaluka.  Kancelarija je donijela zaključak o odbacivanju žalbe kao neuredne, na osnovu toga što GP „Gradip“ nije izvršio uplatu naknade za pokretanje žalbenog postupka, pa je jedini ishod nepotpune žalbe i neprofesionalnog pristupa ponuđača GP „Gradip“ odgađanje roka za otvaranje ponuda", saopšteno je.

Dodaju da u  međuvremenu, ali nakon isteka roka za žalbe, i ponuđač „Elmont“ D.O.O. iz Bijeljine je uputio žalbu na tendersku dokumentaciju.

"S obzirom na to da je žalba izjavljena nakon isteka predviđenog roka, žalba je zaključkom odbačena kao neblagovremena, pa je jedini rezultat i u ovom slučaju odgađanje datuma otvaranja ponude", ističu.

"Gradska uprava izražava razumijevanje za negodovanje građana izazvano komunalnim problemima, ali ističe da je glavni razlog za takvo stanje očigledno namjerno ometanje postupaka javnih nabavki od strane ponuđača s jedinim ciljem da se život u Semberiji oteža. Koji su krajnji motivi za ovakve postupke – Gradska uprava može samo da pretpostavi", naglašavaju iz Gradske uprave Bijeljina u saopštenju za javnost.

(BN)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Pa mafija

25.10.2021 13:28

Jasno je da vam SNSD tajkuni nastoje po naredbi vožda ometati funkcionisanje Gradske uprave Bijeljina jer je sekta tu izgubila. Samo naprijed Petroviću i budi svjestan da su oni na sve spremni zarad ocuvanja svojih privilegija,bogaćenja,kradje. To je jasno i nama gradjanima Bijeljine i okoline. Jer svi mi znamo šta sve može Sekta SNSD.

ODGOVORITE
Name

Kota22

25.10.2021 14:27

Kriminalna snsd-grupacija hara nemilosrdno narodne resurse! Nekaznjeno, pa to je tragedija!

Name

LJIGAVCI

25.10.2021 14:31

OTISAO DODIK U BEOGRAD DA SE ZALI NA BOSNJAKE DA BLOKIRAJU REOUBLIKU SRPSKU,PA ONI SU MALA MACA KOLIKO DODIK BLOKIRA BIJELJINU I BANJA LUKU.NIJEDAN OKUPATOR NIJE SE OVAKO ODNOSIO PREMA NARODU OVIH OPSTINA KAO STO RADI SNSD.I TO CE NAROD IZDRZATI,A VALJDA RAZMISLI STA MU JE REKAO PATRIJARH DA I NIJE PRESJEDNIK NICEGA.