Narko bos povezan sa trgovcima droge na Balkanu?

Glavni narko bos u Kolumbiji Dairo Antonio Usuga, poznatog pod nadimkom Otonijel, koji je uhapšen u nedelju, povezan je sa balkanskim trgovcima drogom

Svijet 25.10.2021 | 09:03
Narko bos povezan sa trgovcima droge na Balkanu?

List "Semana" navodi da je Otonijel, kako bi formirao mrežu za ilegalnu trgovinu, uspostavio veze u Panami, Meksiku, Dominikanskoj Republici i Belgiji.

Semana takođe tvrdi da dosije u koji je imala uvid sadrži izveštaj o pregovorima sa emisarima meksičkih kartela, kalabrijske i sicilijanske mafije u Italiji i organizacija za trgovinu drogom na Balkanu.

Kolumbijske oružane snage uhapsile su Otonijela tokom operacije Oziris u ruralnom području regiona Uraba.

On je optužen da je u SAD isporučio desetine pošiljki kokaina, kao i za ubistvo policajaca, seksualno zlostavljanje dece i vrbovanje maloletnika.

Kako je pao narko bos?

Otonijel je uhapšen u ruralnom području u blizini granice sa Panamom. U operaciji njegovog hapšenja učestvovalo je 500 vojnika, a upotrebljena su i 22 helikoptera.
Prema pisanju Bi-Bi-Si-ja, Otonijel je koristio mrežu ruralnih sigurnih kuća.

Selio se iz jedne i drugu i tako se skrivao od vlasti. Nije koristio mobilni telefon, nego je komunicirao pomoću kurira. U prošlosti je policija pronašla posebne ortopedske madrace namenjene Otonijelu u kućama za skrivanje. Navodi se da je te posebne madrace koristio zbog bolova u leđima, odnosno diskus hernije.

List "El Tijempo" objavio je da su vlasti pre dve nedelje uspele tačno da odrede mesto gde je na kraju i uhapšen narko bos. Kako se navodi, njegovo kretanje pratilo je više od 50 obaveštajaca pomoću satelitskih snimaka. U potragu su bile uključene američke i britanske agencije.

(Agencije  Foto: EPA-EFE/Colombian Presidency HANDOUT)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Narko bos

25.10.2021 20:38

Mora da je narko Bosanac.

ODGOVORITE