Osumnjičeni za ubistvo porodice Đokić priveden

Priveden je osumničeni za ubistvo porodice Đokić, potvrdio je ministar Vulin.

Srbija 21.10.2021 | 19:57
Osumnjičeni za ubistvo porodice Đokić priveden

"Zahvaljujući upornom i samopregornom radu pripadnika Policijske uprave za grad Niš, pripadnika Policijske uprave za grad Beograd, posebno njegovog 3. Odeljenja, kao i Uprave kriminalističke policije, zatim Osnovnog javnog tužilaštva u Aleksincu i Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uspeli smo da dođemo do jednog lica za koga osnovano sumnjamo da je učestvovao u monstruoznom ubistvu porodice Đokić", izjavio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, koji je zajedno sa pomoćnikom direktora policije i načelnikom Policijske uprave za grad Beograd Veselinom Milićem, u Nišu razgovarao sa pripadnicima policije koji rade na rasvetljavanju ubistva porodice Đokić.

Ministar Vulin je naglasio i da je pronađena i značajna količina novca koja je pripadala ubijenoj porodici, a u prostorijama, odnosno na imanju koje je koristio osumnjičeni, pronađeni su još neki predmeti koji su, bez svake sumnje, bili deo ovog strašnog i monstruoznog ubistva.

Osumnjičeni je priveden i po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Nišu određeno mu je zadržavanje do 48 sati, zbog postojanja osnova sumnje da je učestvovao u izvršenju krivičnog dela teško ubistvo.

Pripadnici MUP-a nastavljaju dalji rad na rasvetljavanju svih okolnosti krivičnog dela.

Mediji prenose, bez navođenja izvora informacija, da je privedeni rođak porodice Đokić.

Navodno, priveden je bliski rođak, brat od tetke ubijenog Gorana Đokića, G.DŽ.

Ubica i žrtve su bili veoma bliski i znali su se celog života, nikada nisu imali međusobnih problema.

On je živeo u blizini ubijene porodice.

Navodno, reč je o bivšem vatrogascu u penziji. Često je prao Goranova kola, pošto on nije imao poverenja u radnike perionice sve zbog sefova koje je držao u automobilu.

(B92  Foto: KURIR/M.S./RTS/SCREENSHOT)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Eh

21.10.2021 18:49

To se zove znanje i rad policije.

ODGOVORITE
Name

Lija

21.10.2021 19:38

Jos jedno u nizu krivicnih djela koje, potvrdjuje opravdanost vracanja smrtne kazne. Vracanje smrtne kazne u zakonodavstvo garantuje manje teskih krivicnih djela kao sto je ovo.

ODGOVORITE
Name

Vidis ti

21.10.2021 23:27

Vstrogasac kad ode u penziju postane krimos sigurno mala penzija hahaha?????

ODGOVORITE