Duhovna akademija u čast krsne slave hrama i Broda

- "Ovo je jedna tradicija koja u Brodu traje već 16 godina", kazao je Vidić, navodeći da se i ova svečanost održava u sklopu "Oktobarskih svečanosti slobode". Svečanoj duhovnoj akademiji u Brodu prisustvovao i episkop solunski Nikofor i bivši predsjednik SDS-a Vukota Govedarica.

Republika Srpska 13.10.2021 | 21:29
Duhovna akademija u čast krsne slave hrama i Broda

U Brodu je vеčeras održana Pokrovska svečana akademija u organizaciji Crkvene opštine Brod i Svetosavske omladinske zajednice.

Govreći o tradiciji održavanja ove duhovne akademije povdom obilježavanja Pokrova presvete Bogoradice, načelnik Zoran Vidić je rekao da sa ovim počinje obilježavanje krsne slave hrama i opštine.

"Ovo je jedna tradicija koja traje već 16 godina", kazao je Vidić, navodeći da se i ova svečanost održava u sklopu "Oktobarskih svečanosti slobode".

"S posebnom radošću prisustvujem ovoj duhovnoj akademiji u prisustvu naših otaca Srpske pravoslavne crkve i vjerujućeg naroda", kazao je Govedarica, navodeći da je počašćen pozivom da bude u Brodu povodom krsne slave opštine i hrama.

U Brodu će sutra biti obilježena slava hrama i opštine - Pokrov presvete Bogorodice.

(BN) 

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Sve

14.10.2021 13:04

nekakve slave ko ce da nahrani ove dzaba lebatore.Politicari sa slave na slavu boli njih uvo za narodom.Bitno je da se slavi idu izbori.

ODGOVORITE